Balandžiai kvietė vaikus piešti taiką

Balandžiai kvietė vaikus piešti taiką

Klaipėdietis verslininkas, balandininkas Gediminas Rapalis nusprendė surengti vaikų piešinių parodą, į kurią mažuosius kūrėjus asmeniškai kvietė ne tik jis pats, bet ir jo augintiniai.

"Kai pamatai degančias vaikų akis, jų emocijas išvydus gyvą balandį, užlieja toks gerumas. Tos akimirkos tikrai neįkainojamos", - pasakojo G. Rapalis, praėjusių metų pabaigoje aplankęs ne vieną uostamiesčio darželį ir mokyklą.

Tokių vizitų tikslas ne tik supažindinti vaikus su balandžiais, papasakoti apie juos, bet ir paraginti vaikus piešti.

"Norisi, kad vaikai atsitrauktų nuo televizorių, kompiuterių ekranų ir užsiimtų kita miela veikla. Todėl ir nusprendžiau surengti vaikų piešinių parodą "Tėvyne po balandžio sparnu", kurią sausio 13-ąją planuoju eksponuoti Klaipėdos "Akropolyje", - pasakojo balandininkas.

Kol kas jis dar nematė, ką darželinukai ir moksleiviai nupiešė šia tema, bet pats įsivaizduoja, kad ji labai plati, tad tikisi įdomių sprendimų.

"Pačios mokyklos ir darželiai išrinks, jų nuomone, geriausius piešinius, kurie ir bus pateikti parodai. Preliminariai skaičiuoju, kad miestiečiams bus parodyta maždaug per 200 piešinių", - pasakojo G. Rapalis.

EMOCIJOS. "Kai pamatai degančias vaikų akis, jų emocijas išvydus gyvą balandį, užlieja toks gerumas", - džiaugėsi Gediminas Rapalis. Asmeninio albumo nuotr.

Parodos lankytojai galės balsuoti ir išrinkti, jų nuomone, dešimt gražiausių piešinių, kurių autoriai bus apdovanoti. Pagerbti planuojama ir visus kitus jaunuosius dailininkus.

"Vienais metais jau esu rengęs panašią parodą. Bet tada padariau klaidą - ją organizavau kartu su balandžių paroda, tad vaikų piešiniai tuomet nesulaukė deramo dėmesio. Todėl dabar nusprendžiau akcentuoti tik vaikų darbus", - pasakojo vyras.

Pasak jo, visos mokyklos ir darželiai, į kuriuos jis kreipėsi, šią idėją sutiko palankiai.

"Balandžiai paskiepyti, su veterinarijos tarnyba suderinta, tad vaikams nebuvo nė menkiausios rizikos. Kaip pasirinkau mokyklas ir darželius, kur vežti balandžių parodas? Įvairiai. Pavyzdžiui, mano akyse, mergaitė pateko į avariją. Smarkiai nenukentėjo, bet išgirdęs, kad ji yra iš "Verdenės" progimnazijos, nusprendžiau ją ir jos draugus aplankyti...", - pasakojo balandininkas.

Nuo vaikystės balandžiais domėjęsis G. Rapalis juos auginti pradėjo ne taip ir seniai - nuo 2012-ųjų. Vyras skaičiuoja dabar turintis per 200 sparnuočių.

"Kiti renka pašto ženklus ar augina žuvytes, o aš - balandžius. Juk dabar visi patiriame nemažai streso, o gyvūnai, tarsi kempinės, jį visą sugeria. Tad po darbo dienos tereikia užsukti į balandinę, ir iškart atsigaunu. Jie ir apkabinti moka...", - augintiniais džiaugėsi G. Rapalis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder