Atomazga: benamis visgi turi namus

Atomazga: benamis visgi turi namus

Paaiškėjo, kad vakar "Vakarų eksprese" aprašytas Naujakiemio g. 16 laiptinėje apsigyvenęs žmogus, neduodantis gyventojams miegoti naktimis, nėra benamis, tačiau jam reikalinga medikų pagalba.

Pasirodžius straipsniui "Benamis laiptinėje: padėti niekas negali?" Savivaldybė ir Socialinės paramos centras reagavo labai operatyviai. Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys kartu su šio centro socialine darbuotoja nuvyko į tą namą.

To žmogaus laiptinėje dieną jie nerado, tačiau buvo nustatyta jo asmens tapatybė. Pasirodo, jis gyvena bute tame pačiame name, gauna pensiją. Tame pačiame bute gyvena ir jo sesuo, tačiau su ja susisiekti vakar nepavyko, niekas neatidarė durų.

"Apklausėme kaimynus, toliau žiūrėsime. Bandysime susisiekti su jo seserimi, juo pačiu. Manau, gyventojai galėtų būti benduomeniškesni. Jeigu jis kažką daro negerai, galėtų vietoje su juo rimtai pakalbėti. Maniau, jis koks nors asocialus asmuo, benamis, bet, pasirodo, jis toks nėra. Socialinės paramos centro darbuotojai turi jo kontaktus. Ar tas žmogus yra psichiškai nesveikas, tikrai negaliu pasakyti. Tą situaciją mes tirsime toliau, tikiuosi viską išsiaiškinsime", - sakė V. Valys.

Socialinės paramos centro vadovė Diana Stankaitienė sakė perskaičiusi straipsnį ir iš karto įpareigojusi savo socialinę darbuotoją skubos tvarka vykti į minėtą namą.

Jos pasiteiravome, gal Naujakiemio g. 16 laiptinėje apsigyvenęs asmuo ir į benamį panašus po Klaipėdą lakstantis bei garsiai su savimi besikalbantis klaipėdietis yra skirtingi asmenys. Ji patikino, kad tai tas pats žmogus.

"Jis gyvena tame pačiame bute kaip ir sesuo, o kodėl jis atsidūrė laiptinėje, tai jau kitas klausimas. Tai teks aiškintis su seserimi. Kol kas nieko negalime teigti, kodėl taip yra. Manau, kad jam tikrai reikia pagalbos. Mes jį matome nuolat ir prie mūsų centro, ir Debreceno rajone. Mano ir mūsų centro darbuotojų manymu, turi labai aktyviai prisidėti ir kitos įstaigos, kad šitam žmogui būtų suteikta pagalba. Žinių apie jo sveikatą mes turime. Tai - neįgalus žmogus. Jis yra ir sveikatos apskaitoje. Manome, kad ir jos turi būti labiau suinteresuotos", - sakė D. Stankaitienė.

Vakar Socialinės paramos centre vyko pasitarimas, kokių priemonių reikia imtis, kad būtų galima padėti šiam neįgaliam žmogui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder