Apdovanoti laukinių gyvūnų geradariai

Apdovanoti laukinių gyvūnų geradariai

"Kalėdos - metas, kai dera pasirūpinti ne tik vargstančiais žmonėmis, bet ir keturkojais savo bičiuliais, kurie lydėjo mus milijonus metų, ir žmonijos civilizacijoje suvaidino labai didelį vaidmenį", - sakė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas, miesto rotušėje pasitikęs veterinarijos gydytojus, vykdžiusius humanišką akciją - sterilizavusius ir vakcinavusius laukinius gyvūnus.

Vicemeras pastebėjo, jog prieš keletą metų buvo vykdoma graži misija, inicijuota Austrijos ambasadoriaus žmonos Gudrun Keller: austrų fondo "Vier Pfoten" atsiųsti veterinarijos specialistai kastravo ir sterilizavo Klaipėdoje bei Lietuvos miestuose valkataujančias kates.

Pasak A. Šulco, tai sveikintina akcija, tačiau savivaldybei buvo bandoma suversti atsakomybę ir visuomeninę naštą, o iš anksto apie ją nežinota, todėl nebuvo suplanuota skirti lėšų. Tad esą puiku, jog keturi miesto veterinarijos gydytojai pajuto pilietinę pareigą nemokamai vakcinuoti ir sterilizuoti benamius gyvūnus.

Šį sezoną jie sterilizavo apie 500 laukinių gyvūnų, ir vėl juos paleido į laisvę. Sterilizuoti gyvūnai nedidina populiacijos ir užima nišą, į kurią neateina gyvūnų iš miškų ir laukų.

Teigiama, kad mūsų veterinarijos gydytojai misiją atliko net geriau nei jų kolegos iš užsienio, todėl šiuo metu tariamasi, kokiai įstaigai skirti lėšų kitiems metams vykdyti tokiai veiklai.

"Mes visi gyvename tame pačiame mieste, ir dalinamės rūpesčiais. Tad turime padėkoti geradariams už tai, kad Klaipėdą padarė švaresnę, saugesnę", - sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Jis įteikė apdovanojimus keturiems veterinarijos gydytojams: Ritai Ilgūnei, Linui Varanauskui, Robertui Bartkui ir Daliai Kujelienei bei jų kolektyvams. Pagerbtieji savo ruožtu merui padovanojo Šventą Raštą.

Veterinarai su miesto vadovais kalbėjosi ir apie tai, kad verta žiemai statyti namelius benamiams gyvūnams, svarstė, kaip sutaikyti nemėgstančiuosius gyvūnų su jų mylėtojais, kurie yra koneveikiami ir apstumdomi dėl to, kad gyvūnus šeria.

Taip pat užsiminta, jog Seimo narių požiūris į beglobius gyvūnus neretai būna ciniškas ir necivilizuotas. R. Ilgūnė pastebėjo, jog užsienio šalyse šeimininkai ne tik apdraudžia savo gyvūnų gyvybę bei sveikatą, bet ir draudžia juos dėl galimai padarysiamos žalos: kai jie pabėga ir apkandžioja žmones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder