Akordeonai advento žvakių šviesoje

Akordeonai advento žvakių šviesoje

Ramioje aplinkoje, degant jau trečiai advento žvakei, žvarbaus vėjo nepabūgę Debreceno bendruomenės žiūrovai, susirinko pasiklausyti akordeonų rinktinės. Suskambus pirmiems akordams, kiekvienas pasinėrė į savo mintis, pajuto artėjantį švenčių jaudulį.

Atrodo, kad už lango nubėgo angelas šerkšnu, išgirdęs visų prašymą prikviesti sniegą. Kvietė sniegą ir ansamblis „Savi“ su daina „Žiema, žiema“ ir šokių kolektyvas „Zunda“ atlikdamas sakralinį šokį su žvakutėmis. Iki ašarų sujaudino abiturientės Kornelijos pasakojimas apie gerumą , kada advento metu visi pasidaro dėmesingi ir jautresni, pasiruošę geriems darbams. Na ir žinoma šeši akordeonistai, tai šešios širdys grojančios vienu ritmu. Kiekvienas kūrinys buvo palydėtas gausiais plojimais, nes muzikantai žiūrovams pateikė gerai, nuo vaikystės bei jaunystės žinomus kūrinius, klasiką. Paskutiniai kūriniai, daina „Stebuklų metas“ ir popuri „Kalėdos“ buvo sutikti audringai ir pritariant žiūrovams.

Po koncerto niekas neskubėjo namo. Garuojanti balta kava ir imbiero sausainių aromatas nuteikė ramiam pokalbiui apie artėjančias šventes, laukimą ir kitus malonius momentus, aptarti koncertą.

Nors „Bendruomenės namuose“ toks akordeonų vakaras įvyko pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Mes, organizatoriai, supratome, pataikyta į dešimtuką – reikia organizuoti grupę ir ruošti progines programas, nes daugelis jaučia akordeonui nostalgiją.

Linkiu sušilt prie žmogiškumo židinio visiems kurie liūdni, ir tiems kurie linksmi, ir atsisėdę prie kuklaus advento stalo, pasižadėkim būti geresni.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder