Advento vakarojimų tradicija atgimsta darželiuose

Advento vakarojimų tradicija atgimsta darželiuose

Klaipėdos lopšelio-darželio "Obelėlė" priešmokyklinukų grupės "Pelėdžiukai" vaikai ir auklėtojos prieš šv. Kalėdas pakvietė tėvelius į šeimynišką advento vakaronę.

Kaip mūsų proseneliai vakarodavo ilgais advento vakarais, šiuolaikiniai vaikai, tėveliai ir seneliai žino nebent iš etnologų pasakojimų ar knygų. O priešmokyklinukų grupės "Pelėdžiukai" auklėtojos Nijolė Kutniauskienė ir Giedrė Jonaitienė kartu su meninio ugdymo mokytoja Janina Žemaičiūniene surado senąsias Klaipėdos krašto advento dainas, žaidimus, šokius, išmokė jų vaikus ir parengė įdomią, originalią, šmaikščią programą, į kurią noriai įsitraukė ir tėveliai, broliai, sesės ir seneliai.

Pasipuošę darželio tautiniais drabužėliais vaikai šoko, žaidė, sekė pasakas be galo, o kai uždainavo Klaipėdos krašto tarme - tai klausytojai ausimis karpė, lyg vaikai užsienietiškai dainuotų. Smagiausia vakaronės dalis buvo mįslių varžytuvės tarp vaikų ir suaugusiųjų. Priešmokyklinukai demonstravo sumanumą ir didele taškų persvara laimėjo prieš tėvelius.

Daug juoko ir net ašarų buvo vakaronėje dėl burtų. Ir vaikai, ir tėveliai kėlė puodelius, po kuriais slėpėsi ateities simbolis. Džiaugėsi vaikai atradę kreidos gabalėlį, tačiau tas pats radinys ne itin džiugino priešmokyklinukų tėvelius, mergaitės džiūgavo radusios žiedelį, o tėveliai ieškojo, kur slepiasi raktelis nuo naujo namo ar kelionės siūlas.

Smagiai ir jaukiai pavakarojusios šeimos į namus iš darželio parsinešė ne tik gerą nuotaiką, bet ir gyvą advento tradiciją, kurios iš knygų neišmoksi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder