110 metų sulaukusią senolę sveikino ir klaipėdiečiai

110 metų sulaukusią senolę sveikino ir klaipėdiečiai

Daug darbo, jokių dietų ir gebėjimas šauniai pasilinksminti – tai, pasak vyriausios šiaulietės Emilijos Krištopaitienės, šį pirmadienį pasitikusios 110-ąjį jubiliejų, jai ir padėjo sulaukti tokios gražios sukakties.

Praėjusį savaitgalį jubiliatę pasveikino giminės ir artimieji, o antradienį E.Krištopaitienę pagerbė Šiaulių miesto valdžios atstovai.

Jubiliejaus proga E.Krištopaitienei įteikta septynių kreminės spalvos rožių puokštė ir 500 litų. Dovanų gautus pinigus senolė teigė išleisianti vaistams.

Artimųjų prižiūrima jubiliatė yra šviesaus proto, tik jau beveik aštuonerius metus visiškai nebemato, o ir žingsnį žengti pavyksta vis sunkiau.

E.Krištopaitienė – neišranki maistui. Ji mėgsta mėsą, rūkytus lašinius, silkę, neatsisako pasmaguriauti saldainiais.

Šiaulietė ilgus metus dirbo kolūkyje, megzdavo, verpdavo. Anot jos, anksčiau žmonės buvo ramesni, geresni, o dabar lengvai pasiduoda pykčiui ir neigiamoms emocijoms, kurios trumpina gyvenimą.

Visą amžių sunkiai dirbusiai E.Krištopaitienei šiuo metu labiausiai patinka leisti laiką klausantis radijo.

„Klausausi žinių, labai patinka sveikinimų koncertai, - atviravo ilgaamžė. - Buvo labai malonu, kai klausydama sveikinimų koncerto išgirdau ir man skirtą sveikinimą – sveikino giminės iš Klaipėdos“.

E.Krištopaitienė domisi politika, jai rūpi, kokia ateitis laukia Lietuvos. Todėl ir šiemet jai net minčių nekilo ignoruoti Seimo rinkimus. Garbaus amžiaus šiaulietę rinkimų komisijos nariai aplankė namuose.

Jubiliejaus proga vyriausia šiaulietė sulaukė daugybės linkėjimų būti sveikai, stipriai ir nugyventi dar daug metų. O pati šmaikštavo gyvensianti tol, kol į pensiją išeis jos anūkė.

„Reiškia, babytė dar mažiausiai 25-erius metus bus su mumis“, - šypsojosi E.Krištopaitienės anūkė Irena Berežniakienė.

Joniškio rajono Barysių kaime gimusi ir 10 vaikų šeimoje užaugusi E.Krištopaitienė susilaukė 3 dukterų, 7 anūkų, 15 proanūkių ir 2 proproanūkių.

„Visi babytės broliai ir seserys jau išėję Anapilin, - sakė „Respublikai“ I.Berežniakienė. - Dauguma jų taip pat buvo ilgaamžiai, sulaukę 90-ies ir daugiau metų“.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena 17 žmonių, sulaukusių 100 ir daugiau metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder