Vienatvė - kaip žiema

Vienatvė - kaip žiema

"Skiriu savo draugams" - psichologė Polina Gaverdovskaja savo tinklaraštyje dalijasi tuzinu gyvenimiškų įžvalgų, kurios galbūt pravers ir jums.

1. Ateis diena, ir tu suprasi, jog likai viena. Iš tiesų tu visada buvai viena, tačiau šis suvokimas paprastai vėluoja. Tėvai numiršta, vyrai keičiasi, meilužiai palieka, vaikai užauga. O gal pati nuo jų nusigręži, nes jie dabar tau svetimi. Tai, kas veikė dar vakar, šiandien sulūžę. Kad ir kas nutiktų, prisimink: vienatvė visada stovi už nugaros, kaip žiema. Branda yra gebėjimas būti vienai, nedramatizuojant. Aš tau papasakosiu kaip.

2. Visus, išskyrus artimus gimines, galima pakeisti. Nieko nebūna vienu egzemplioriumi. Įsileisk naujus žmones į savo gyvenimą, netgi tuos, su kuriais kol kas nematai turinti ką nors bendro. Vieną dieną tu suprasi, jog likai viena, ir tai tave išgelbės.

3. Visada bandyk ką nors naujo: maistą, drabužius, maršrutus, planšetes, filmus, knygas, teorijas ir visatos paaiškinimus. Smegenys sukurtos iš tingaus kramtalo. Kuo toliau, tuo labiau jos nori lenktis tose pačiose vietose, kiti jų vingiai stengiasi pradingti. Neleisk joms prilipti prie tų pačių dalykų, malonumų, kelių, būdų ir triukų. Visada bandyk ką nors nauja, ypač kai tingi, kai baisu arba nenori. Vieną dieną tu suprasi, kad likai viena, ir tai tave išgelbės.

4. Atleisk visiems, kam gali, kitus pamiršk. Užmarštis - geriausias atpildas ir geriausias vaistas. Ir niekada su niekuo nesiginčyk, verčiau pasidaryk manikiūrą.

5. Nėra kur skubėti. Viskas, kas vyksta greitai, trunka neilgai. Jeigu iš tikro ko nors nori - padarysi. Jeigu praeis - vadinasi, nereikėjo. Rizikingus norus ir poelgius atidėk, leisk jiems "susigulėti". Daryk tai, dėl ko nesi tikra, tik tada, jeigu noras nesitraukia ir sekioja paskui ilgą laiką.

6. Šis punktas papildo buvusį: jeigu labai ko nors nori ir manai, jog tai teisinga, daryk. Norėjimas ir yra gyvenimas. Leisk norui gyventi viduje ir stebėk jį. Jeigu nedingsta - sek paskui.

7. Nepasiduok, kol ko nors nori. Sėkmė - tai patirtis, kitaip tariant - pakartojimų kiekis. Bet kuri nesėkmė - patirties trūkumas, kompensuojamas patirtimi. Drąsa ir rizika - tai patirtis. Tai, kas kartais atrodo kaip neregėtas įžūlumas, - tai patirtis. Tvirtybė, kantrybė, gebėjimas atleisti, atsparumas ir nepriklausomybė - visa tai patirtis. Svarbiausia - nepasiduoti, kol ko nors nori.

8. Niekas nėra pabaiga, netgi pabaiga: viskas - tiktai tėkmė. Prisimink tai nevilties ir sielvarto metą, stovėdama prie draugo kapo, skaitydama tave palikusio mylimojo laišką. Tą dieną, kai suprasi, jog likai viena, ši mintis gelbės tave.

9. Niekas nėra pabaiga, bet ji artėja. Geriau galvoti, kad ji ateis ne šiandien, o rytoj - tuomet lengviau bus laikytis šių punktų.

10. Daryk, ką nori, bet pasirūpink savo kūnu, antraip jis netikėtai tau atkeršys. Įprask klausti, ko jis nori, ir vykdyk. Jeigu niekada nesiklausei kūno ir nežinai, kaip jis kalba, pradėk nuo paprastų dalykų, pavyzdžiui, pasivaikščiojimų po mišką, plaukiojimo arba jogos. Paskui viskas vyks savaime: kūnas laukia, kad jį išgirstum.

11. Romantika, meilė ir aistra - tai nuostabu. Bet jei supainiosi su seksu, gali ilgam likti be nieko. Tai kvaila ir nesveika. Daryk taip, kad turėtum sekso. Tegu romantika ir meilė, kai ateis, užklups tave lovoje su nauju meilužiu.

12. Mažiausiai turėtum jaudintis dėl to, ką apie tave pagalvos žmonės. Žmonės daugiausiai galvoja apie save, taip pat apie tave, matuodami pagal save. Kitaip tariant, jie negalvoja nei apie tave, nei vienas apie kitą. Daryk, ką nori, ir žiūrėk punkto Nr. 7.

13. Bijok neabejoti. Būti kuo nors įsitikinusiam - marazmo pradžia. Abejok, galvok apie kitus variantus, palik atvirus atsitraukimo kelius sau ir kitiems. Aš abejoju kiekvienu punktu, kurį parašiau. Tačiau šią sekundę tikriausiai paliksiu taip, kaip yra. Kada nors aš liksiu viena ir suprasiu, ar visa tai gali mane išgelbėti.

Parengė Vaiva VAIDILAITĖ

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder