Sritys, kuriose moterys pranoksta vyrus

Sritys, kuriose moterys pranoksta vyrus

Mokslininkai metų metus nepailsdami tiria moterų ir vyrų skirtumus kasdienėje veikloje, jų gebėjimus, atliekamų darbų kokybę ir panašiai. Štai kokį dešimtuką veiklų, kuriomis silpnoji lytis pranoksta stipriąją pavyko sudaryti, remiantis pasaulio mokslininkų tyrimais.

10 Moterys mokosi geriau

Jau nebe nuostabu, kad moterys vienu metu moka užsiimti keliomis veiklomis, maža to, joms tai puikiai sekasi. Kolumbijos ir Džordžijos universitetų mokslininkai nustatė, kad moterys yra geresnės mokinės nei vyrai. Jos sugeba labiau susikaupti, yra lankstesnės ir geriau organizuotos.

Šie bruožai padeda moterims užduotis suprasti greičiau ir geriau, tad ir sėkmė dažniau aplanko.

9 Moterys yra tvarkingesnės

Kalbame ne apie asmeninę savęs priežiūrą, nors čia greičiausiai irgi būtų ką palyginti, o apie aplinką, kuri mus supa. Moterys linkusios atsakingiau žiūrėti į tvarką namuose, kambaryje, darbo vietoje ar net automobilyje. San Diego valstijos universiteto mokslininkai ištyrė, kad ant vyrų darbo stalo yra 10-20 procentų daugiau bakterijų nei moterų darbo vietose.

8 Pokalbyje dėl darbo moterys pasirodo geriau

Nesvarbu, kaip sutrikusi atrodo moteris per pokalbį dėl darbo, rezultatas dažniausiai būna joms palankus. Vakarų Ontarijo universiteto tyrimai atskleidė, jog moterys geriau susitvarko su stresu ir sugeba susiimti. Beje, paprastai egzaminams, testams ar pokalbiams moterys iš anksto būna pasiruošusios atsakingiau nei vyrai.

7 Moterys vis gražėja (yra patrauklesnės)

Pažangos ir evoliucijos tyrimai parodė, kad moterys kasdien tik gražėja, o vyrai ilgesnį laiką išlieka tokie pat, mažiau keičiasi. Gražios moterys dažniau gimdo, o tai reiškia, kad gimsta vis daugiau gražių mergaičių. Taigi jeigu greitu metu planuojate susilaukti mergaitės, žinokite, ji bus viena gražiausių pasaulio moterų.

6 Moterys dažniau išgyvena po automobilių avarijų

Neretai moterys vertinamos kaip prastos vairuotojos, tačiau „Carnegie Mellon“ universitete atlikta studija parodė, kad net 77 proc. vyrų yra didesnė tikimybė mirti prie vairo nei moterims. Taigi tvirtai prisisekite saugos diržais, jei važiuojate be moters.

5 Moterys geresnės guodėjos

Apklausus 2000 žmonių paaiškėjo, jog moterys yra geresnės guodėjos nei vyrai. Pasirodo, daug kas savo problemas linkę išsipasakoti moterims, nes jo geriau išklauso ir randa puikių spendimų.

4 Moterys dažniau įgyja aukštąjį išsilavinimą

Kiek studentų vyrų atidėlioja baigiamųjų darbų rašymą ir, jei įmanoma, gynimą? Pasirodo, moterims priimtiniau laiku baigti pradėtus darbus, o ne nukelti darbo baigimo terminą kelis kartus. Taigi moterys aukštojo išsilavinimo laipsnį gauna greičiau nei vyrai ir siekia dar vieno.

3 Moterys turi stipresnę imuninę sistemą

Moterų organizmas gerokai lengviau kovoja su peršalimo ar gripo simptomais. Makgilo universitete atlikti tyrimai parodė, kad slaptas dailiosios lyties ginklas kovoje su ligomis ir infekcijomis yra estrogenas.

2 Geresnės investuotojos

Mėgdamos planuoti ir turėdamos dovaną iš anksto numatyti įvykius, investicijų srityje moterys pranašesnės už stipriąją lytį. Beje, jos, spręsdamos kasdienes problemas ir tvarkydamos galybę reikalų, tampa geresnėmis praktikėmis.

1 Moterys gyvena ilgiau

Dėl visų išvardytų ir dar nepaminėtų puikių savybių moterys 5-10 metų gyvena ilgiau nei vyrai. Taigi vertinkite moteris rimtai, jos gali gyventi ilgiau už jus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder