Pokalbiais iš širdies gelbėja gyvybes

Pokalbiais iš širdies gelbėja gyvybes

"Jaunimo linija" per parą sulaukia per 17 skambučių žmonių, kurie sako, kad ketina nusižudyti. "Mes suteikiame jiems palaikymą ir supratimą, darome viską, kad tas žmogus jaustųsi suprastas", - sako Jaunimo linijos Klaipėdos padalinio vadovė Brigita Nikonovičė.

Ji pasakojo, kad uostamiestyje pokalbius su skambinančiaisiais palaiko ir jiems emocinę paramą teikia per 60 aktyvių savanorių.

Padėti sau ir kitiems

Du kartus per metus vyksta naujų savanorių pritraukimo kampanijos, kurių metų vykdomos atrankos ir kursai. Mokymus Klaipėdoje kaskart pradeda apie 15-20 žmonių.

"Šiais metais ji jau vyko. Dalyvavome įvairiuose renginiuose. Aš vykau į Plungės mokyklas, lankiausi Socialinių mokslų kolegijoje, taip pat prisidėjo ir savanoriai.

Sunku pasakyti, ar jaunimas Klaipėdoje aktyviai domisi savanoryste "Jaunimo linijoje". Palyginti tai, kiek savanorių yra Vilniuje, Klaipėdoje jų daug kartų mažiau. Kita vertus, ir uostamiestis yra mažesnis. Vis dėlto Klaipėdoje turime daug savanorystės galimybių", - pasakojo B. Nikonovičė.

"Jaunimo linijos" atstovė tikino, kad kursus pradeda emociškai pasirengę žmonės. Tuo metu jie negali turėti minčių apie savižudybę, būti neseniai patyrę didelių sukrėtimų, turi būti ne jaunesni nei 18 metų.

"Natūralu, kad mes čia mokomės padėti kitam, tuo pat metu padėti ir sau. Svarbu rūpintis savo psichohigiena", - įsitikinusi B. Nikonovičė

Ji teigė, kad pastaraisiais metais "Jaunimo linija" sulaukė per 50 tūkst. skambučių, į kuriuos savanoriai pajėgė atsiliepti. "Bandymų susisiekti būna daug daugiau", - tikino ji.

Kviečia pasikalbėti iš širdies

Balandžio mėnesį "Jaunimo linija" vykdo kampaniją "Pokalbiai iš širdies", kuriais siekia atkreipti dėmesį į jaunų žmonių emocinę būklę ir organizacijos veiklą.

"Jaunimo linijos" Komunikacijos vadovė Rita Stanelytė pasakojo, kad šios kampanijos metu sukurti marškinėliai, kuriais skatinama kalbėtis apie savo jausmus ir paremti organizaciją skiriant jai 2 proc. savo gyventojų pajamų mokesčio.

"Šia kampanija mes sakome, kad, skiriant 2 procentus, šių pokalbių iš širdies gali būti daugiau", - sakė R. Stanelytė.

Psichologai įsitikinę, kad pokalbis apie jausmus - itin naudingas žmogaus emocinei sveikatai.

Emocinę paramą nemokamu numeriu 8 800 28888 kasdien visą parą teikia "Jaunimo linijos" savanoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder