Kodėl šiuolaikiniai vaikai nemoka mokytis, nemoka laukti ir sunkiai pakelia nuobodulį

Kodėl šiuolaikiniai vaikai nemoka mokytis, nemoka laukti ir sunkiai pakelia nuobodulį

Štai kodėl:

1. Vaikai gauna viską, ko nori ir kada nori

„Aš alkanas!“ – „Po sekundės aš nupirksiu tau ko nors užkąsti“. „Aš noriu gerti“. – „Štai gėrimų automatas“. „Man nuobodu!“ – „Imk mano telefoną“.

Sugebėjimas atidėti savo poreikių patenkinimą – vienas esminių būsimos sėkmės faktorių. Mes norime padaryti savo vaikus laimingais tik šiuo momentu ir nelaimingais ilgalaikėje perspektyvoje.

Mes dažnai matome vaikų nesugebėjimą atidėti savo norų patenkinimą klasėje, prekybos centruose, restoranuose ir žaislų parduotuvėse, kai vaikas girdi „Ne“, todėl kad tėvai išmokė jo smegenis nedelsiant gauti visa tai, ko jis nori.

2. Ribota socialinė sąveika

Mes turime daug reikalų, todėl mes duodame savo vaikams įrenginius, kad jie irgi būtų užsiėmę. Anksčiau vaikai žaisdavo lauke, kur ekstremaliose sąlygose ugdė savo socialinius įgūdžius. Deja, įrenginiai pakeitė vaikams pasivaikščiojimus gryname ore. Be to, technologijos padarė tėvus mažiau prieinamus sąveikai su vaikais.

Telefonas, kuris „sėdi“ su vaiku vietoj mūsų, neišmokys jo bendrauti. Daugumos sėkmingų žmonių socialiniai įgūdžiai išvystyti. Tai prioritetas!

Smegenys panašios į raumenis, kurie mokosi ir treniruojasi. Jei jūs norite, kad jūsų vaikas galėtų važinėti dviračiu, jį reikia mokyti kantrybės. Jei jūs norite, kad jūsų vaikas galėtų bendrauti, būtina jį socializuoti. Tas pats liečia visus kitus įgūdžius. Nėra jokio skirtumo!

3. Begalinės linksmybės

Mes sukūrėme savo vaikams dirbtinį pasaulį. Jame nėra nuobodulio. Kai tik vaikas nurimsta, mes bėgame iš naujo jo linksminti, todėl kad mums atrodo, kad mes nevykdome savo tėviškos pareigos.

Mes gyvename dviejuose skirtinguose pasauliuose: jie savame „linksmybių pasaulyje“, o mes kitame, „darbo pasaulyje“.

Kodėl vaikai mums nepadeda virtuvėje ar skalbykloje? Kodėl jie netvarko savo žaislų?

Tai paprastas monotoniškas darbas, kuris treniruoja smegenis funkcionuoti nuobodžių pareigų atlikimo metu. Tai tas pats „raumuo“, kuris reikalingas mokymuisi mokykloje.

Kai vaikai ateina į mokyklą ir ateina metas rašyti, jie atsako: „aš negaliu, man per sunku, pernelyg nuobodu“. Kodėl? Todėl kad darbingas „raumuo“nesitreniruoja begalinėmis linksmybėmis. Jis treniruojamas tik darbo metu.

4. Technologijos

Įrenginiai tapo nemokamomis auklėmis mūsų vaikams, bet už šią pagalbą reikia mokėti. Mes sumokame savo vaikų nervų sistema, jų dėmesiu ir sugebėjimu atidėti savo norų patenkinimą.

Kasdienis gyvenimas palyginus su virtualia realybe nuobodus.

Kai vaikai ateina į klasę, jie susiduria su žmonių balsais ir adekvačia vizualine stimuliacija, kuri turi atsverti grafinius sprogimus ir specefektus, kuriuos jie įprato matyti ekranuose.

Po daugybės valandų virtualios realybės vaikams vis sunkiau apdoroti informaciją klasėje, todėl kad jie įprato prie aukšto stimuliacijos lygio, kurį suteikia videožaidimai. Vaikai nesugeba apdirbti informacijos su žemesniu stimuliacijos lygiu, ir tai negatyviai veikia jų sugebėjimą spręsti akademines užduotis.

Technologijos taipogi emociškai atitolina mus nuo mūsų vaikų ir mūsų šeimų. Emocinis tėvų prieinamumas – tai pagrindinė maistinė medžiaga vaikų smegenims. Deja, mes palaipsniui atimame tai iš savo vaikų.

5. Vaikai valdo pasaulį

„Mano sūnus nemėgsta daržovių“. „Jai nepatinka gultis anksti“. „Jis nemėgsta pusryčiauti“. „Ji nemėgsta žaislų, bet gerai gaudosi planšetėje“. „Jis nenori rengtis pats“. „Ji tingi pati valgyti“.

Štai ką aš nuolat girdžiu iš tėvų. Nuo kada vaikai diktuoja mums, kaip juos auklėti? Jei jiems tai suteiksime, tai visa, ką jie darys – valgys makaronus su sūriu ir pyragaičius, žiūrės televizorių, žais planšete ir niekada nesiguls miegoti.

Kaip mes padedame mūsų vaikams, jei duodame jiems tai, ko jie nori, o ne tai, kas gerai jiems? Be taisyklingos mitybos ir pilnaverčio nakties miego mūsų vaikai ateina į mokyklą sudirgę, neramūs ir nedėmesingi. Be to, mes siunčiame jiems neteisingą pranešimą.

Jie mokosi, kad gali daryti viską, ką nori ir nedaryti to, ko nenori. Pas juos nėra sąvokos – „reikia daryti“.

Deja, kad pasiektume savo tikslus gyvenime, mums dažnai reikia daryti tai, kas būtina, o ne tai, ko norisi.

Jei vaikas nori tapti studentu, jam būtina mokytis. Jei jis nori tapti futbolininku, jam būtina treniruotis kasdien.

Mūsų vaikai žino, ko nori, bet jiems sunku daryti tai, kas būtina šio tikslo pasiekimui. Tai priveda prie nepasiektų tikslų ir vaikai lieka nusivylę.

Treniruokite jų smegenis!

Jūs galite treniruoti vaiko smegenis ir pakeisti jo gyvenimą taip, kad jis bus sėkmingas socialinėje, emocinėje ir akademinėje sferoje.

Štai kaip:

1. Nebijokite nubrėžti rėmų

Vaikams jų reikia, kad išaugtų laimingi ir sveiki.

– Surašykite valgymo, miego laiko ir laiko įrenginiams tvarkaraštį.

– Galvokite apie tai, kas gerai vaikams, o ne tai, ko jie nori ar nenori. Vėliau jie jums padėkos už tai.

– Auklėjimas – sunkus darbas. Jūs turite būti kūrybingi, kad priverstumėte juos daryti tai, kas gerai jiems, nors didelę laiko dalį tai bus visiška priešingybė tam, ko jiems norisi.

– Vaikams reikalingi pusryčiai ir maistingas valgis. Jiems būtina vaikščioti lauke ir laiku gulti miegoti, kad sekančią dieną ateitų į mokyklą pasiruošę mokytis.

– Paverskite tai, ko jie nemėgsta daryti, linksmybe, į emociškai stimuliuojantį žaidimą.

2. Apribokite prieigą prie įrenginių ir atstatykite emocinį artumą su vaikais

– Padovanokite jiems gėlių, nusišypsokite, pakutenkite juos, padėkite raštelį į kuprinę ar po pagalve, nustebinkite, pasiimdami juos pietauti iš mokyklos, šokite kartu, šliaužkite kartu, muškitės pagalvėmis.

– Renkite šeimynines vakarienes, žaiskite stalo žaidimus, keliaukite kartu pasivaikščioti, važinėkite dviračiais ir eikite į žygį su prožektoriais vakare.

3. Išmokykite juos laukti!

– Nuobodžiauti – normalu, tai pirmas žingsnis kūrybos link.

– Palaipsniui didinkite laukimo laiką tarp „aš noriu“ ir „aš gaunu“.

– Stenkitės nenaudoti įrenginių mašinoje ir restoranuose ir išmokykite vaikus laukti, kalbantis ar žaidžiant.

– Apribokite nuolatinį užkandžiavimą.

4. Išmokykite savo vaiką atlikti monotonišką darbą nuo ankstyvo amžiaus, todėl kad tai būsimo darbingumo pagrindas

– Lankstyti drabužius, tvarkyti žaislus, kabinti rūbus, išpakuoti produktus, kloti lovą.

– Būkite kūrybingi. Padarykite jų pareigas linksmas, kad smegenys asocijuotų jas su kažkuo pozityviu.

5. Išmokykite juos socialinių įgūdžių.

Išmokykite dalintis, mokėti pralaimėti ir laimėti, girti kitus, sakyti „ačiū“ ir „prašau“.

Remiantis mano darbo terapeutu patirtimi, galiu pasakyti, kad vaikai keičiasi tuo momentu, kai tėvai keičia savo požiūrį į auklėjimą. Padėkite savo vaikams pasiekti sėkmę gyvenime mokymosi ir jų smegenų treniravimo būdu, kol ne vėlu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder