Kaip kovoti su rudenine depresija

Kaip kovoti su rudenine depresija

Vasara baigėsi, orai šaltėja, pasirodo vis daugiau „auksinių“ lapų, o danguje - keistų tamsių debesėlių, netrukus storu sluoksniu be properšų užklojančių visą dangų ir pradedančių rudeninių lietų seriją.

Rudens lietūs - atskira istorija, kurią galima pasakoti ilgai. Pirmieji rudeniniai lietūs panašūs į vasaros: nušniokštę tarsi vasaros liūtys nuplauna dulkes ir purvą nuo miesto želdinių ir vėl išleidžia į dangų saulutę, trumpai tariant, įžūliai apgaudinėja, versdami patikėti, kad kažkur dar liko neišnaudotas vasaros gabalėlis. Bet paskui debesys iš dangaus nebeišnyksta, pats dangus tarsi nusileidžia ant medžių viršūnių ir prasideda įkyrūs, nesiliaujantys lietūs, tai smulkiai purškiantys, tai sustiprėjantys beveik iki liūčių, tai ir vėl virstantys nuobodžia pilka dulksna. Medžių lapai ima gelsti, žolė ruduoja, o kiemsargiams greitai daugėja darbo. Trumpai tariant, pats laikas depresijai. Ji prisėlina iš už kampo, maskuodamasi šalto lietaus čiurkšlėmis, slepiasi trumpėjančiose dienose, netikėtai puola iš apvytusios žolės. Ir štai, nespėsite apsidairyti ir, nors jums nieko neskauda ir apskritai gyvenime viskas yra gerai, sėdite iki ausų panirę į giliausią depresiją. Pasiekus tokią būklę, galima pasukti dviem keliais: įsisprausti į kampą, palįsti po antklode (galima po dviem) ir piktai šnypšti ant kiekvieno, kas bando prisiartinti arčiau kaip per 2-3 metrus; kovoti su bjauria rudenine depresija ir ją įveikti. Ir tegu sau lyja, lapai krenta, bet čia yra savotiško grožio, kurį galima įžiūrėti atsikračius depresijos.

Norint depresiją įveikti, reikia atsiminti: negalima pasiduoti norui įsisprausti į kampą ir ten pratūnoti blogus laikus. Priešingai - pasivaikščiojimai bus jums labai naudingi, ypač su malonia kompanija. Žinoma, kai lyja, į lauką netraukia, bet galų gale - o kam gaminami skėčiai? O be to, visada galima pasivaikščioti iki muziejaus, teatro, kavinės. Beje, jei jau nuėjote iki kavinės ir ten nusprendėte pasivaikščiojimą užbaigti, prisiminkite: nereikia gerti nieko „su laipsniais“, tai tik pagilins depresiją. Geriau užsisakyti didelę porciją ledų su šokoladu, o jei šis džiaugsmas dar bus papuoštas kokiu nors patraukliu vaisiumi - visai gerai. Labai gerai, jei pavyks pakreipti minčių eigą. Paprastai apėmus depresijai viskas ima kelti jei ne pasibjaurėjimą, tai nuobodulį ir apatiją. Na, o rudeniniai lietūs - tikri nuotaikos gadinimo čempionai. Vis dėlto ir jie turi tam tikro žavesio. Jei jūsų nedžiugina mintis apie grybus, kurie tiesiog dabar, lyjant, dygsta artimiausiame miške, galite įsivaizduoti alinančią, dusinančią vasaros kaitrą, kurią nuplauna šis lietus. Ir apskritai ar niekada nepastebėjote, koks gražus yra lietaus prausiamas miestas? Šis neryškus, subtilus grožis prieinamas tik tikriesiems grožio vertintojams. O juk jūs ir esate tas tikrasis vertintojas, gebantis jį pajusti!

Puikus padėjėjas kovojant su depresija yra sportas. Visai nebūtina plūktis su treniruokliais, pakaks lengvesnio varianto, pavyzdžiui, lankytis baseine. Kartu prieš aplinkinius galima pasipuikuoti žaviu vasaros įdegiu. Jei jo nėra - aristokratišku odos blyškumu. Figūra. Nauju maudymosi kostiumu. Plaukimo stiliumi.

Moterims nuo depresijos labai rekomenduojama apsilankyti kirpykloje, taip pat užsukti į parduotuvę. Pageidautina ne tik apžiūrinėti gražius daiktus, bet ir ką nors įsigyti. Dar geriau - pirkinį iškart pritaikyti (pavyzdžiui, užeiti pas draugę ir pažiūrėti, kaip ją suims sveikas pavydas).

Puolant depresijai labai svarbu tinkamai maitintis. Yra produktų, kurie padeda kovoti su šia bėda, ir jie ne tik sumažina depresijos intensyvumą, bet ir gerina bendrąją sveikatos būklę. Specialistai ypač rekomenduoja šiuos produktus:

šokoladą ir kakavą,

žaliąją arbatą,

žuvį,

krevetes,

jūros kopūstus,

riešutus ir saulėgrąžas,

bananus,

avižų košę,

ankštinius,

paukštieną (geriausia - vištieną) ir kiaušinius,

ryškios spalvos daržoves ir vaisius (pomidorus, morkas, apelsinus ir pan.)

Taigi dieną pradėjus maloniu pasivaikščiojimu ir ją užbaigus puodeliu kakavos su šokoladu, galima įveikti bet kokią depresiją, taip pat rudeninę. Nespėsite apsidairyti, kai rudeninės darganos praeis, jas pakeis švarus baltas sniegas, o su darganomis užmarštin nugrims ir depresija.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder