Kaip išmokti džiaugtis gyvenimu šiandien?

Kaip išmokti džiaugtis gyvenimu šiandien?

„Laimingas gyvenimas ir ramios mintys“, - kiekvieno siekiamybė ir gero gyvenimo garantas. To pasiekti galima gana paprastais būdais. Pirmiausia atsakykite sau į keletą klausimų apie dabartinę savijautą: ar patiriate stresą, nerimaujate dėl savo sveikatos, jaučiatės išsekinti darbo ir šeimos rūpesčių? Jeigu bent į vieną iš klausimų atsakėte teigiamai, skaitykite toliau, psichologai siūlo jums 11 sprendimo būdų, kaip atrasti gyvenimo džiaugsmo pilnatvę.

1. Vaikščiokite gryname ore per dieną bent 30 minučių. Vaikščiojimas užtikrina gerą ne tik fizinę, bet ir psichinę savijautą.

2. Kasdien praleiskite bent 10 minučių tyloje su savimi, tai padės susidėlioti mintis.

3. Stenkitės nepritrūkti entuziazmo. Neleiskite neigiamoms mintims užvaldyti jūsų proto, stenkitės to išvengti.

4. Užsiimkite bent viena mėgstama sporto šaka (tenisu, golfu, futbolu, buriavimu ir kt.).

5. Miegokite 8 valandas, nes tai suteikia daugiau energijos kiekvieną dieną.

6. Apsidairykite aplinkui ir stenkitės visur atrasti smulkmenas, kurios suteiktų laimės ar bent maloniai nustebintų.

7. Nieko neveikimas nėra būdas išvengti blogų minčių. Norėdami jų atsikratyti, praturtinkite savo žinias skaitydami knygas, nes kuo labiau suprasite gyvenimo ypatybes, tuo lengviau išvengsite neigiamų situacijų ar padarinių.

8. Bent 30 minučių užsiimkite joga ar meditacija, tai padės išlaikyti geras emocijas.

9. Praleiskite laiką su vyresniais nei 70 metų žmonėmis ir jaunesniais nei 6 metų vaikais. Iš vyresnių išgirsite naudingos gyvenimiškos patirties ir patarimų, jie gali išmokyti atsargumo, kaip išvengti nesėkmės, išdavystės ar spręsti konfliktus. Žvelgdami į vaikų akis nepamatysite nerimo, streso, liūdesio, kurio taip daug vidutinio amžiaus žmonių veiduose, todėl yra tikimybė „užsikrėsti“ vaikų teigiamomis emocijomis.

10. Nelyginkite savo gyvenimo su draugo gyvenimu. Lyginimas suteiks nepasitenkinimą tuo, ką turite. Nuolatos lygindami save su kitais niekada nesijausite maloniai, visuomet pavydėsite, kartais būsite nusivylę. Kiekvienas yra stiprus kurioje nors srityje ir nebando įgyti visų kitų turimų stiprybių.

11. Atleiskite žmonėms, kurie jus supykdė ar privertė nuliūsti. Kuo labiau jų nekęsite, tuo dažniau apie juos galvosite. Atleiskite greitai ir laisvai, taip išsivaduosite iš blogų minčių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder