5 žiaurios Deivido Vongo tiesos

5 žiaurios Deivido Vongo tiesos

Jas suformulavo Džeisonas Pardžinas (Jason Pargin), knygos "Galiausiai Džonis mirs" ("John Dies At The End") autorius. Taip pavadintą komedinį siaubo romaną jis paskelbė 2001 m. internete, pasirašęs Deivido Vongo (David Wong) slapyvardžiu. Kūrinys 2004 m. buvo paredaguotas, 2007 m. išleistas knygos pavidalu. Maždaug 70 000 žmonių perskaitė nemokamą interneto versiją, kol ji buvo išimta 2008 m. Papildytas romanas dar kartą išleistas 2009 m., o 2012 m. ekranizuotas.

5 žiaurias gyvenimo tiesas, kurių žmonės nenori žinoti, J. Pardžinas paskelbė socialiniuose tinkluose. Jo straipsnis sulaukė 300 000 "laikų" ir 80 000 komentarų. Čia pateikiamos jo ištraukos.

1.Viskas jūsų viduje kovoja su tobulėjimu.

Žmogaus protas - tai stebuklas, ir jūs niekada nepamatysite, ką jis sugeba, geriau nei tą akimirką, kai jis kovoja su akivaizdžiais įrodymais, jog permainos būtinos. Jūsų psichika aprūpinta apsaugos mechanizmais, kurie atsišaudo prieš viską, kas jus gali išjudinti iš vietos.

Net ir dabar kai kurie iš jūsų jaučia, kaip smegenys automatiškai bombarduoja tai, ką perskaitėte, ir reikalauja tai atmesti. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad bombardavimas gali vykti šiomis formomis:

- Bet kokia kritika priimama kaip įžeidimas.

- Susitelkiama į tai, kas kalba, o ne į tai, ką kalba.

- Susitelkiama į bendravimo toną, o ne į turinį.

- Pagražinama asmeninė istorija.

- Tikinama, kad bet koks savęs keitimas - tai savęs išdavystė.

Kentėti patogiau nei ką nors keisti. Štai kodėl daugelis renkasi būtent šį kelią. Daug patogiau nieko nekurti šiame gyvenime - tada nerizikuosi būti užpultas dėl to, ką sukūrei. Patogiau stebėti ir kritikuoti kitus: tam nereikia nei pastangų, nei drąsos. Taigi kad ir ką jūs bandysite sukurti - eilėraštį, naujus santykius, naujus įgūdžius - jus tuojau pat apsups nekuriantieji ir kritikuojantieji. Galbūt jums už nugaros, bet jie kritikuos. Geriantieji bus prieš jūsų blaivumą. Turintieji antstvorio - prieš jūsų treniruotes. Bedarbiai nepritars jūsų karjerai.

2. Tai, kas jūsų viduje, yra svarbu tik su viena sąlyga: jei tai verčia jus veikti.

"Aš žinau, kad viduje esu geras žmogus." "Aš žinau, kas aš iš tikrųjų." "Aš tik noriu būti savimi." Visa tai - išvedžiojimai. Jei pastatėte namą nuo pamatų savo rankomis, tai padarėte tik todėl, kad toks esate viduje. Kas jūs viduje - tai metaforinis mėšlas, tręšiantis jūsų vaisius. Niekieno nejaudina mėšlas, tik vaisiai. Jeigu jums gaila skurstančių vaikų, padarykite ką nors dėl jų, užuot sielvartavę. Milijonai žmonių galvoja, kad užjausti yra lygiai taip pat gerai kaip ir ką nors daryti. Tai vidinis mechanizmas, kurį kontroliuoja mūsų tingioji smegenų dalis, sauganti mus nuo realių veiksmų.

3. Jūs nekenčiate savęs, nes nieko nedarote.

"Ir ką? Ar aš turiu perskaityti knygą apie tai, kaip susirasti merginą?" Taip, jeigu tos knygos pirmas sakinys skamba taip: "Tapk tokiu žmogumi, šalia kurio merginos nori būti." Jūs klausiate "Kaip man rasti darbą?", o ne "Kaip man tapti tokiu žmogumi, kurio trokšta darbdaviai?" Antrasis klausimas verčia jus keistis, štai kur šuo pakastas. "O kodėl aš negaliu rasti tos, kuri mane mylėtų tokį, koks esu?" - klausiate. Atsakau: todėl, kad žmonėms daug reikia. Aš buvau pats prasčiausias rašytojas, kai buvau paauglys. Tapau geresnis, kai sulaukiau 25 m. Aš rašiau straipsnius laisvu laiku aštuonerius metus, po straipsnį per savaitę, iki tol, kol pradėjau gauti už tai pinigus. Man prireikė 13 metų, kad tapčiau pakankamai geru rašytoju ir patekčiau į "New York Times" bestselerių autorių sąrašą. Man prireikė 20 000 valandų praktikos, kad nušlifuočiau savo šūdinus tekstus.

Aš ištvėriau nuobodų darbą kontoroje daug metų tik todėl, kad galėjau lavinti savo įgūdžius šalia jo. Žmonės meta ką pradėję pusiaukelėje, nes rezultatai matomi ne iš karto. Jiems net nekyla mintis, kad procesas ir yra rezultatas. Mano, kaip neeksperto nuomone, jūs nekenčiate savęs ne todėl, kad jūsų žema savivertė arba kad žmonės žiaurūs. Jūs nekenčiate savęs todėl, kad nieko nedarote. Netgi jūs neįstengiate mylėti savęs tokio, koks esate. Štai kodėl esate nelaimingas ir siuntinėjate man privačias žinutes su klausimais, ką turite daryti savo gyvenime.

Jeigu jums nepatinka tai girdėti, nes laikotės įsikandę frazės "Svarbu tik tai, kas jūsų viduje", kurią girdėjote vaikystėje, aš jums pasakysiu tik viena...

4. Pasaulį jaudina tik tai, ką jis gali gauti iš jūsų.

Jeigu jūsų smegenys jums sako, kad esatelabai mielas, bet vis tiek nesusirasite geros merginos, nes neturite krūvos pinigų, vadinasi, jos peršoka prie tokios išvados tam, kad turėtumėte pasiteisinimą nekreipti dėmesio į visas, kurios su jumis nesutinka. Nesakykite joms, kad esate geras vaikinas - joms to nepakanka. Geros merginos turi vaikinus, kurie su jomis mieli 36 kartus per dieną. Kai žmogus kraujuoja gatvėje: žinote, ką daryti, ar ne?

"Bet aš moku išklausyti..." Tikrai? Nes esate linkęs sėdėti tyliai, kad gautumėt šansą pabūti arti žavios merginos?Įsivaizduokite, kad tos merginos gyvenime atsiranda vaikinas, kuris moka išklausyti, yra chirurgas ir dar groja gitara.

Sakyti "Aš geras žmogus" - tai tas pats, kas būti geru restoranu, kuris ne patiekia skirtingus patiekalus, bet tiesiog "maistą, kuris nenunuodys". Manau, kad būtent dėl šios priežasties jūs, būdamas geras vaikinas, vis tiek jaučiatės siaubingai. Todėl, kad...

5. Tai, kas jūsų viduje, turi duoti naudos žmonėms.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder