Kodėl mama perka maistą šeimą sukūrusiam vaikui?

Kodėl mama perka maistą šeimą sukūrusiam vaikui?

"Sveiki. Noriu paklausti psichologės apie tokią situaciją. Nors mama gyvena vien iš pensijos, tačiau vis tiek nuolat atvažiuodama į svečius atveža pripirkusi įvairaus maisto. Nebadaujame, patys dar sugebame nusipirkti to, ko norime, tad toks jos elgesys labai erzina: gaila išmesti tą maistą, tad tenka valgyti tai, ko nenorime, o kai kartais tenka išmesti, gaila jos išleistų pinigų, kuriuos galėtų skirti sau... Kalbu ir gražiuoju, ir piktuoju - niekas nepadeda. Sako viskas - daugiau nebevešiu, bet kitą kartą vėl tas pat. Kalbėjo gražiai ir žmona, aiškino - rezultatas toks pats. Kaip geriausia elgtis tokioje situacijoje? Kodėl iš viso mama taip elgiasi?"

Į Jūsų klausimą atsakė psichologė psichoterapeutė Vilma Mažeikienė

Sveiki,

ačiū už laišką. Klausiate, kodėl mama taip elgiasi. Kai vaikai užauga, labai dažnai tėvų gyvenime atsiranda tuštuma. Jie jaučiasi vieniši, izoliuoti. Manau, kad ir jūsų mama nori jaustis reikšminga bei vertinga jūsų gyvenime. Pirkdama jūsų šeimai maistą, ji stengiasi ir toliau būti naudinga ir reikalinga savo užaugusiam vaikui. Kodėl būtent tokiu būdu? Gali būti, jog ji tiesiog neranda kitokių būdų savo rūpesčiui išreikšti ir būti jūsų gyvenimo dalimi.

Kaip geriausia jums elgtis tokioje situacijoje? Jums vertėtų pamąstyti, kaip galėtumėte padėti mamai pasijausti vertingai. Galbūt organizuoti bendras išvykas, pakviesti kartu papietauti kavinėje, nueiti su ja į koncertą ar kokį nors kitą renginį arba leisti dažniau pasirūpinti anūkais, jeigu turite vaikų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder