Tadas Šatkauskas: "Viskas prasideda šeimoje"

Tadas Šatkauskas: "Viskas prasideda šeimoje"

Apie verslą...

Esame konsultacinių darbų saugos kompanijų pradininkė Lietuvoje. Savo veiklą pradėjusi 1994 m. Klaipėdoje nuo darbų saugos ir sveikatos dokumentacijos tvarkymo, "Sabelija" šiandien atlieka kompleksines darbų saugos ir sveikatos darbe, gaisrinės saugos, elektrosaugos, civilinės saugos, leidybos paslaugas, vykdo darbo aplinkos rizikos veiksnių tyrimus, organizuoja privalomus (licencijuotus) ir rekomenduojamus (nelicencijuotus) mokymus.

Esame unikalūs tuo, kad padedame kitoms įmonėms, tiksliau, jų vadovams, sumažinti atsakomybę dėl darbų saugos, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos dalykų. Lietuvoje veikia per dvidešimt tikrinančių institucijų, todėl dažnai įmonėms, tiek pradėjusioms veiklą, tiek jau seniai veikiančioms, kyla daugybė nemalonumų vykstant patikrinimui ar įvykus incidentui.

Apie rinką...

Mūsų paslaugų reikia visoms įmonėms ir organizacijoms, kurios samdo darbuotojus Lietuvoje. Tačiau poreikiai skiriasi. Esame paruošę sprendimus įvairiausioms įmonėms - nuo didžiausių pramonės gamyklų iki 2-3 darbuotojus samdančių įmonių. Dažnai nedidelės įmonės, vykdančios paprastą prekybinę veiklą, net nenutuokia, jog ir joms galioja darbų saugos, gaisrinės saugos, elektrosaugos įstatymų reikalavimai. Dažniausi mūsų klientai - įmonės, kurios turėtų samdyti darbų saugos specialistą. Pasirašiusios sutartį su mumis, išsprendžia visas problemas ir sutaupo lėšų.

Apie darbuotojus...

Darbuotojai - didžiausias įmonės turtas. Darbuotojų žinios, saviraiška ir siekiai skatina bet kurios įmonės judėjimą pirmyn. Mūsų įmonėje darbuotojų kaita labai didelė. Daugiausia kvalifikuotus specialistus ruošiame patys. Turime išdirbtą unikalią mokymo sistemą, ir per 2-3 mėnesius techninį išsilavinimą turintis darbuotojas gali tapti kvalifikuotu, savarankiškai dirbančiu darbų saugos specialistu. Didžiuojamės tuo, jog daugeliui Lietuvos įmonių vadovų išdirbti metai mūsų įmonėje yra rimtesnis argumentas negu aukštosios mokyklos diplomas.

Apie mokesčius...

Mokesčiai Lietuvoje neharmoningi. Santykis tarp to, ką žmonės, verslas sumoka, neatitinka to, ką gauna iš valstybės.

Mokesčiai yra vienas iš verslo aplinkos elementų, jie turi būti visiems vienodi, kitaip viskas išsigimsta.

Apie valdžią...

Geras vadovas visada įvardija tikslą, numato jo siekimo strategiją ir taktiką. Koks šiuo metu Lietuvos tikslas?

Apie Klaipėdą...

Klaipėda - mano mylimas gimtasis miestas. Manau, tai vienas iš perspektyviausių Lietuvos miestų. Ir tai nulemia ne tik geografinė padėtis, bet ir kultūrinės, istorinės ištakos.

Esu autorius idėjos, kad kiekvienas klaipėdietis kiekvieną mėnesį turėtų skirti po 1 valandą savo miestui. Jeigu Klaipėdoje ši idėja įsitvirtins, tai per vieną mėnesį klaipėdiečiai galės nuveikti tiek, kiek per vienerius metus nuveikia įmonė, turinti 10 tūkst. darbuotojų.

Apie šeimą...

Šeima yra visko pradžia: gyvybės pradžia, kūrybos pradžia, entuziazmo pradžia, motyvacijos pradžia.

Apie laisvalaikį...

Mėgstamiausias laisvalaikio užsiėmimas - darbas. O aplinkos pakeitimui ir naujų idėjų pasisėmimui mėgstu keliauti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder