Sportiškajai Nikitinų šeimynai - istorinė sukaktis

Sportiškajai Nikitinų šeimynai - istorinė sukaktis

Daugybę metų Klaipėdą sportiniais pasiekimais džiuginusiai Nikitinų šeimynai išskirtinė sukaktis - suėjo 30 metų nuo to laiko, kuomet jie pirmą kartą buvo pripažinti sportiškiausia Lietuvos šeima. Vėliau Nikitinų šeima šį titulą apgynė dar devynis kartus, skynė vieną po kito laurus aštuoniose skirtingose sporto šakose, per savo sportinę karjerą yra sukaupę daugiau nei pusę tūkstančio įvairių trofėjų: per 300 medalių ir per 200 įvairių taurių bei prizų.

Senesnės kartos klaipėdiečiai puikiai pamena Tarybų Sąjungos laikus, kuomet pagarbiai laikraščiuose ir žurnaluose buvo publikuojami straipsniai apie Nikitinų šeimos narių pasiekimus sporto arenose.

Valdžios apdovanojimai

Jauniausioji Nikitinų šeimos atstovė Ilona su tėčiu Anatolijumi. "Tuomet Ilonai buvo vos ketveri metukai, o ji jau dalyvavo varžybose", - rodydamas į nuotrauką sakė vyriausias šeimos narys Anatolijus.

"Nikitinų šeima garsėjo visoje Tarybų Sąjungoje. Ši šeima mums atnešė ne tik medalių, bet ir džiaugsmo akimirkų", - ne kartą yra teigęs kadaise miesto sporto reikalus kuravęs Aleksandras Ponimatkinas.

Prieš tris dešimtmečius aktyviai sportavo ir laurus skynė visa Nikitinų šeimyna: mama Irena (61 metai), vyras Anatolijus (71), dukros Irena (41) ir Ilona (34) bei sūnus Anatolijus (38).

Iškovoti pasiekimai išties įspūdingi: daugkartiniai Tarybų Sąjungos ir Lietuvos čempionai ir prizininkai, Baltijos šalių laureatai, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojai.

Nikitinų šeimyna ne kartą buvo apdovanota ženkliukais, pagyrimo diplomais, garbės raštais įtakingiausių valdžios atstovų už nuopelnus vystant kūno kultūrą ir sportą. Jie daugybę kartų lankėsi pas tuometinį Ministrą pirmininką šviesaus atminimo Algirdą Brazauską, buvo dažni svečiai Tarybų Sąjungos ir Lietuvos sporto komitetuose.

Grįžo iš JAV

Visi jie, išskyrus jauniausiąją dukrą Iloną (ji į sportą įsiliejo vos trijų metukų), pradėjo sportuoti nuo septynerių metų. Kultivavo ir medalius skynė tinklinio, šaudymo iš šautuvo, slidinėjimo, jūrų trikovės, žiemos trikovės, universalios diagiakovės, lengvosios atletikos bei kovinės daugiakovės varžybose.

"Dabar aš jau esu pensininkas, tačiau su žmona Irena dar aktyviai leidžiame laisvalaikį: paplaukiojame baseine, užsiimame joga. Visuomet su džiugesiu prisimename tuos laikus, kuomet visa šeimyna aktyviai sportavome. Tai buvo vieni džiugiausių mūsų gyvenimo metų. Visuomet buvo smagu atstovauti savo šaliai, ginti savo miesto garbę", - "Vakarų ekspresui" pasakojo vyriausias Nikitinų šeimos narys Anatolijus.

Jis pasidžiaugė, kad paminėti sportiškiausios Lietuvos šeimos 30-mečio sukaktį susirinko visa šeimyna, tarp jų ir ilgą kelią iš JAV sukorę vyriausioji dukra Ilona ir sūnus Anatolijus.

"Buvo be galo gera visiems kartu pabūti, peržiūrėjome savo iškovotus medalius, sklulptūras, diplomus. Mintimis ir jausmais sugrįžti į sporto laikus. Tai neapsakomas jausmas", - džiaugėsi Nikitinų šeimos galva.

Prieš mažiau nei dvejus metus Nikitinų šeimyna Klaipėdos visuomenei pristatė savo iškovotų trofėjų kolekciją: per 300 medalių, per 200 taurių ir prizų, bei per 100 įvairiausių straipsnių apie šios šeimynos sportinius laimėjimus.

Eksponavo trofėjus

Jis pabrėžė, kad būtent sportas ir užsispyrimas išugdė valią jo vaikams, kurie baigė mokslus aukštosiose mokyklose ir įsitvirtino gyvenime.

Vyriausioji dukra Irena, kuri yra dukart Tarybų Sąjungos čempionė kovinės ir karinės daugiakovės varžybose, baigė Kauno kūno kultūros akademiją (dabar - Lietuvos kūno kultūros akademija), vėliau ir Policijos akademiją. Dabar Amerikoje užsiima verslu.

Sūnus Anatolijus, kuris universalios ir kovinės daugiakovės laureatas, baigė Kauno technologijos universitetą ir taipogi JAV užsiima verslu.

Jauniausioji dukra Ilona, kuri neturėjo lygių žiemos trikovės varžybose, dabar Klaipėdos miesto universitetinėje ligoninėje dirba bendrosios praktikos slaugytoja.

Ji pasuko mamos Irenos pėdomis - ji taip pat bendrosios praktikos slaugytoja. Praeityje buvo itin garsi žiemos trikovės atstovė, kandidatė į sporto meistrus.

Vyriausiasis Nikitinų šeimos atstovas Anatolijus pasidžiaugė, kad sportiškoji šeima per daugybę metų tapo dar gausesnė.

"Turiu jau penkis anūkus. Tikiu, kad jie ateityje taip pat garsins Lietuvą savo sportiniais pasiekimais. Mūsų šeimoje sportas - tarsi įaugęs į kraują", - šypsodamasis sakė Anatolijus.

Priminsime, dar 2009 metų gruodį Nikitinų šeimyna Klaipėdos visuomenei pristatė savo iškovotų trofėjų kolekciją. Tuomet sporto pasiekimų parodos eksponavimas pasirinktas neatsitiktinai - diena sutapo su daugkartinės penkiakovės čempionės Irenos 60-mečio jubiliejumi.

Parodoje buvo eksponuojami ne tik medaliai, įvairios skulptūras, taurės, diplomai bei kiti įdomūs prizai, bet ir iškabinta per 100 įvairiausių straipsnių apie šios šeimynos sportinius laimėjimus.

Dar prieš kelis dešimtmečius Nikitinų šeimos nariai sporto arenose neturėjo lygių - skynė vieną po kito laurus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder