Fotografija - ne tik akimirkos įspūdžiui saugoti

Fotografija - ne tik akimirkos įspūdžiui saugoti

Šiemet Klaipėdos valstybinės kolegijos Alumni klubas jau antrą kartą ketina surengti labdaringą fotografijų aukcioną.

Ta proga "Vakarų ekspresas" pakalbino šio klubo prezidentą Andrių Ignatjevą.

Kokių tikslų vedinas klubas jau antrus metus organizuoja tokį aukcioną? Kam naudojamos surinktos lėšos?

Fotografija - tai ne tik saviraiška, būdas išsaugoti akimirkos įspūdį ar kultūrinė vertybė. Fotografija gali puikiai tarnauti socialinės atsakomybės ugdymui, skatinti savanorystę ir paramą. Mūsų klubo pernai įgyvendintas projektas puikiai tą įrodė. Keli šimtai jaunųjų fotografų pateikė mums savo nuotraukas, iš kurių atrinkome kelias dešimtis. Jos buvo sėkmingai įteiktos klaipėdiečiams ir miesto svečiams, panorusiems jas turėti savo namuose ar biurų interjeruose. Suaukotus pinigus - du tūkstančius penkiasdešimt litų - įteikėme Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorei Aldonai Kerpytei ir broliui pranciškonui Benediktui. Vardan dvasinės paramos centro statybos mes ir sumanėme tą aukcioną. Antra vertus, tai puiki galimybė jauniems fotografams pademonstruoti savo gebėjimus visuomenei. Pernai, dar tik ruošiantis ketvirtajam "Vilties bėgimui", buvo surengta atrinktų fotografijų paroda.

Tikriausiai reikia ir lėšų tokiai parodai bei aukcionui surengti.

Be abejonės. Tačiau tai nėra jokia problema. Pirmiausia reikia daryti, o po to ir lėšos projektui atsiranda. Yra įmonių, fondų, kurie skiria paramą, taip pat partnerių, kurie, pavyzdžiui, spausdina nuotraukas, plakatus ir panašiai. Kaip ir visas miestas, dalyvaujantis "Vilties bėgime", rėmėjai ir partneriai džiaugiasi tokiu būdu galėdami prisidėti prie Dvasinės paramos centro statybos.


Kas gali siūlyti savo nuotraukas?

Dalyvauti gali visi, kuriems patinka fotografuoti, tiek iš Lietuvos, tiek ir iš kitų valstybių. Fotografijas galima pristatyti iki vasario 29 dienos. Iš jų bus atrinktos 25. Nuotraukos balandį bus eksponuojamos parodoje. Jos metu taip pat bus galima išvysti muzikantų, šokėjų, pantomimų, poezijos skaitytojų pasirodymus. O "Vilties bėgimo" išvakarėse - gegužės 19 dieną - nuotraukas parduosime aukcione.

Kokią temą turi atspindėti fotografijos?

Tema - "Fototerapija". Visa, kas susiję su harmoninga, nuotaikinga, raminančia, spalvinga fotografija, kuri perteiktų džiaugsmą, gerą nuotaiką, šiltas emocijas. Yra dar toks terminas meno terapija. Ir ne tik terminas. Meno terapijos jėgą jau yra patyrę daugelis įvairiomis ligomis, tarp jų - ir onkologinėmis, sergančių žmonių. Taigi fotografijų tematika turėtų būti "gydanti" - rami, teikianti teigiamų emocijų ir panašiai. Nuotraukos autorius taip pat turi suvokti, kokia turi būti nuotrauka, kad žmogus aukcione norėtų ją įsigyti ir pasikabinti sau patinkančioje vietoje. Nuoširdžiai kviečiu fotografus dalyvauti šiame projekte, o visus žmones pasidalinti šia idėja su bičiuliais, kolegomis, artimaisiais. Visi kartu mes galime suteikti dvasinės pagalbos, vilties bei džiaugsmo ne tik sergantiems, bet ir sveikiesiems. Ir dar - galime parodyti, kad nors ir krizė, bet bendromis jėgomis mes esame pajėgūs daryti gerus darbus vardan kitų gerovės.

Informacija

Kontaktiniai tel. +370 678 31669, +370 621 05510, el.paštas [email protected], www.menasparamai.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder