Po sunkios ligos mirė Stasys Povilaitis

Po sunkios ligos mirė Stasys Povilaitis

Šiandien (spalio 6 d.) ryte kovą su sunkia liga pralaimėjo didis žmogus, dainininkas, poetas, mūsų visų mylimas Stasys Povilaitis. Lietuva prarado neblėstančio talento dainininką ir išskirtinės stiprybės žmogų. Ilsėkis ramybėje, maestro.

Ansamblio „Nerija“ dainininkai reiškia gilią užuojautą dėl draugo ir kolegos Stasio Povilaičio netekties ir liūdi drauge su maestro šeima ir visais, kurie pažinojo S.Povilaitį asmeniškai arba buvo didžiulio jo talento gerbėjais.

“Jis niekam iki paskutinės akimirkos apie savo ligą nepasakojo. Lenkiu galvą prieš tokią tvirtybę ir drąsiai galiu pasakyti, kad tai - visų laikų populiariausias Lietuvos estrados dainininkas”, - sakė S.Povilaičio draugė ir kolegė, “Nerijos” dainininkė Nijolė Tallat-Kelpšaitė.

“Man bičiulystė su Stasiu buvo išskirtinis dalykas. Jis turėjo labai retai pasitaikančią sąvybę: buvo labai teisingas. Niekada nerezgė intrigų, niekam nėra perbėgęs kelio ar lipęs per galvas”, - sakė dainininkas Edmundas Kučinskas su S.Povilaičiu ansamblyje “Nerija” pradirbęs ketverius metus. Vėliau pradėję solinę karjerą vyrai dažnai susitikdavo scenoje. Nors dainininkus skyrė aštuoneri metai, jie visą gyvenimą išsaugojo itin pagarbius ir draugiškus santykius.

Dar vienas “Nerijos” kolega Simonas Donskovas prisiminė išskirtinį S.Povilaičio humoro jausmą: “Su juo visada galima buvo pajuokauti, bet jo humoras buvo labai gražus, neįžeidus”.

„Stasys man gyvenime nėra nė vieno blogo žodžio pasakęs, tik pataręs ir padaręs taip taktiškai ir neįžeidžiančiai, kaip tik jis vienas temokėjo“, - maestro taktiškumą prisimena ir dar viena „nerijietė“ Laima Žemaitytė.

Žinios apie dainininko stipriai pašlijusią sveikatą buvo pasiekusios visus, tačiau jo kolegos iki paskutinės akimirkos neprarado vilties ir tikėjimo, kad S.Povilaitis pasirodys jubiliejiniuose “Nerijos” koncertuose lapkričio mėnesį. Jis pats buvo šių koncertų sumanytojas, dar vasarą sukvietė draugėn kolegas, planavo vesti renginį ir jame dainuoti. Tikėjimą ypač palaikė tai, kad S.Povilaitis niekada nėra skundęsis dėl savo sveikatos, nė sykio nėra parodęs, kad blogai jaučiasi ar atšaukęs suplanuotų koncertų.

Visų jį pažinojusių akyse jis išliko išskirtinės stiprybės ir tvirtybės žmogumi.

Šalies vadovė pareiškė užuojautą dėl S.Povilaičio mirties

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą dėl Lietuvos estrados legendos Stasio Povilaičio mirties.

Pasak Prezidentės, S. Povilaitis buvo visos Lietuvos dainininkas. Jo atliekamas dainas mokėjo kelios kartos.

"Tai buvo populiariosios muzikos džentelmenas, mokęs savo pasekėjus pagarbos scenai ir žiūrovui. Dėl jaukaus santykio su kiekvienu savo gerbėju S. Povilaitis tapo savas kiekvienuose Lietuvos namuose", - rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Prezidentės teigimu, Lietuva su giliu liūdesiu palydi brangų Maestro į paskutinę kelionę, tačiau jo balsas ir energija ilgai bus su mumis.

Šalies vadovė pareiškė nuoširdžią užuojautą S. Povilaičio artimiesiems, kolegoms bei visiems Lietuvos žmonėms.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder