Mirė vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų

Mirė vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų

Mirė verslininkas, pagrindinis Medicinos banko akcininkas Saulius Karosas. Tai BNS patvirtino Medicinos banko valdybos narys Arnas Žalys.

„Reiškiame užuojautą S. Karoso artimiesiems. Tuo pačiu norime užtikrinti, kad tai neturės įtakos banko veiklai“, – BNS sakė A. Žalys.

Apie S. Karoso mirtį trečiadienį pranešė portalas lrytas.lt. Pasak jo, 60 metų S. Karosas mirė naktį iš antradienio į trečiadienį, pralaimėjęs kovą su vėžiu. 

Pasak portalo, tarp S. Karoso verslų – energetikos išteklių transportavimas visame pasaulyje. Lietuvoje pagrindinis jo verslas – Medicinos bankas, grožio terapijos ir chirurgijos klinika „Sugihara“, „Sugihara PRO“, odontologijos klinika „Denticija“, Medicinos diagnostikos ir gydymo centras. S. Karosas taip pat vystė nekilnojamojo turto verslus Lietuvoje, Juodkalnijoje, Ukrainoje, Šveicarijoje.

S. Karosui priklausė 89,91 proc. Medicinos banko akcijų, dar 9,87 proc. banko akcijų valdo verslininko įsteigta bendrovė „Western Petroleum“.

1998 metais įkurtas Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondas. Jo interneto svetainėje tarp fondo tikslų yra globoti kultūrinius projektus, konkursus, remti Lietuvos istorijos, kultūros vertybių apsaugos bei jų įamžinimo projektus. 

Filantropas ir verslininkas S. Karosas gimė 1958 metais Kaune, pastaruoju metu gyveno Šveicarijoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder