Mirė ilgametis VU dainų ir šokių ansamblio meno vadovas Vidas Aleksandravičius

Mirė ilgametis VU dainų ir šokių ansamblio meno vadovas Vidas Aleksandravičius

Eidamas 71-uosius metus po ilgos ir sunkios ligos antradienį mirė ilgametis Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio meno vadovas Vidas Aleksandravičius.

V. Aleksandravičius gimė Vartuose, Krosnos valsčiuje, 1944 m. 1970-aisiais baigė akordeono klasę ir dirigavimą Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, 1963-1970 m. buvo dainų ir šokių ansamblio "Lietuva" orkestro artistas, orkestro grupės vadovas, 2002-2003 m. - ansamblio vadovas.

1972-2006 m. buvo Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio meno vadovas, su kolektyvu parengė daugiau kaip 15 koncertinių programų ("Augo liepelė", "Tėviškės garsai", "Užtekėk, saulele", "Kviečia jaunystė", "Salve Alma Mater" ir kt.).

V. Aleksandravičius taip pat ilgus metus dėstė Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar - Lietuvos muzikos ir teatro akademija). Buvo liaudies muzikos festivalio "Skamba, skamba kankliai" iniciatorius, 1973-1985 m. - renginio režisierius.

1974-1988 m. - Dainų švenčių "Ansamblių vakaro" meno vadovas ir vyriausiasis režisierius, taip pat pirmojo Lietuvos grožio konkurso "Gražioji vilnietė" iniciatorius ir režisierius.

V. Aleksandravičius sukūrė daugiau kaip 30 kūrinių lietuvių liaudies instrumentų orkestrui, chorui, kaimo kapelai, muzikos liaudies ansamblių šokiams.

********

Velionis bus pašarvotas lapkričio 5 d., trečiadienį, Šv. Jonų bažnyčios koplytėlėje. Lankymas - nuo 12 iki 21 val. 18 val. - Šv. Mišios Šv. Jonų bažnyčioje. Karstas išnešamas lapkričio 6 d., ketvirtadienį, 15 val. Laidotuvės - Vilniaus Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder