Mirė aktorius, režisierius Petras Dimša

Mirė aktorius, režisierius Petras Dimša

Eidamas 82-uosikus metus rugsėjo 9-ąją mirė aktorius, režisierius Petras Dimša. Šią žinią naujienų portalui lrytas.lt patvirtino prodiuseris Algirdas Žvinakevičius.

„Petras Dimša mirė šiandien, ne namuose. Jį pasiglemžė ilga ir sunki liga. Ligoninėje pastarosiomis dienomis nebuvo“, – sakė A.Žvinakevičius.

Petras Dimša 1958 metais baigė Veisiejų vidurinę mokyklą, 1977 m. – Leningrado (dab. Sankt Peterburgo) valstybinį teatro, muzikos ir kinematografijos institutą, kur įgijo televizijos ir kino režisieriaus specialybę. 1965 m. kartu su poetu Martynu Vainilaičiu įkūrė „Berniuko Žirniuko“ teatrą.

Nuo 1971-ųjų Petras Dimša dirbo Lietuvos teleizijoje. Buvo daugelio televizijos filmų režisierius ir aktorius. Vaidino populiariuose televizijos serialuose „Giminės„, „Dapkai ir Butkai“. Išleido kelias poezijos knygeles.

Dimša šešerių metų laisvės atėmimo bausme buvo nuteistas už tai, kad 2013 metais būdamas neblaivus sukėlė avariją, per kurią žuvo dviratininkas. Jis Pravieniškių pataisos namuose praleido daugiau kaip dvejus su puse metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder