Mirė aktorius Dalius Mertinas

Mirė aktorius Dalius Mertinas

Eidamas 56-uosius metus po sunkios onkologinės ligos ketvirtadienį mirė aktorius Dalius Mertinas.

Tai LRT.lt patvirtino aktoriaus draugas režisierius Saulius Vosylius.

Dalius Mertinas 1961 m. gegužės 21-ąją gimė operos dainininko Algirdo Mertino ir istorikės Elenos Mertinienės šeimoje. Su žmona Laima Mertiniene užaugino sūnus Dominyką ir Mykolą, dukrą Laimą Barborą.

Baigęs LTSR Valstybinę konservatoriją dirbo Vilniaus Jaunimo teatre. Aktorius nusifilmavo keliose dešimtyse filmų, dalyvavo televizijos projektuose „Lietuvos šokių dešimtukas“, „Žvaigždžių duetai“.

Dalius Mertinas daug metų kovojo su vis atsinaujinančiu kraujo vėžiu - limfoma.

„Ko gero, esu pirmas žmogus, pradėjęs viešai kalbėti ta tema, ir gerai prisimenu, kaip sunkiai sutikau kalbėti. Viešumas vargiai kam nors ypatingai padeda, bet tas mano nelaimės paviešinimas ir viešas kalbėjimas, atmieštas rūpesčiu dėl kitų panašaus likimo žmonių, manau, davė gerų rezultatų. Mano žinomumas padėjo tada, kai reikėjo su „Kraujo“ bendrijos grupe ir gerbiamu daktaru Laimonu Griškevičiumi vaikščioti po ministerijas, ieškant naudingų sprendimų onkologinių ligonių gydymo praktikai. Ir vaistų išmušta labai gerų, kurie labai reikalingi hematologiniams ligoniams, ir šiaip žmonės pradėjo daugiau kalbėti, atsirado ir „Rožinis kaspinas“ ir „Raudona suknelė“, ir daug kitų veiksnių, kurių intencija padėti onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems pasiteisino: žmonės gavo daug specifinės informacijos ir pasitikėjimo savimi, medikais, pajautimo, kad jie galėtų būti stipresni. Esu dėkingas „Respublikai“ ir kita prasme, nes prabilęs skaitytojams apie savo ligą, žinodamas jos niuansus, nebegalėjau trauktis, tiesiog privalėjau kai ką nuveikti visų ligonių labui, nes jau esu toks žmogus, kai ištariu: „darysiu“, darau iki galo, kad ir kiek nervų ar energijos man tai kainuotų“, - interviu „Respublikai“, be kita ko, yra sakęs Dalius Mertinas.

------------------------------------

Atsisveikinimas su Velioniu - gegužės 6 d., nuo 12. val. laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“, Vilniuje. Urna su Velionio palaikais išnešama 6 d., 17 val. Visus, norinčius pagerbti Daliaus Mertino atminimą, artimieji prašo nenešti gėlių, o aukoti į šarvojimo salėje pastatytą aukų dėžutę. Visi suaukoti pinigai bus skirti Onkohematologinių ligonių bendrijai (OHLB) „Kraujas“.

Švento Juozapo koplyčioje, Pilaitėje, 18 val. bus aukojamos Šv. Mišios. Laidotuvės vyks Nidoje šeimos rate.

VE.lt reiškia užuojautą aktoriaus šeimai ir artimiesiems.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder