S. Skvernelis: tapęs prezidentu Seime palaikymą tikrai turėčiau

S. Skvernelis: tapęs prezidentu Seime palaikymą tikrai turėčiau

Premjeras Saulius Skvernelis neslepia, kad jeigu taptų šalies prezidentu, palaikymą Seime įstatymo leidybai tikrai turėtų. Esant dabartinei daugumai, pasak jo, galės realizuoti įstatymų projektus, kurių dar trūksta dabartinei Vyriausybės programai. Kita vertus, nors S. Skvernelis dar neskelbia savo rinkimų programos, bet, pasak jo, lyginant su prezidentės Dalios Grybauskaitės vidaus politika, pokyčių tikrai būtų.

,,Vidaus politika yra labai svarbus instrumentas, galimybė turėti įstatymo leidybos iniciatyvos teisę, tokią prezidentas turi. Tiktai yra vienas bet - pateikus įstatymą reikia turėti palaikymą Seime, kad tas įstatymas būtų priimtas, tai aš net neabejoju, kad esant dabartinei daugumai tokį palaikymą turėsiu, ir tai bus galima tikrai realizuoti. Galbūt pamačius tai, ko trūksta Vyriausybės programoje dabar, kalbant apie ekonomiką, socialinę atskirtį, bet apie tai pakalbėsime, kai tam bus laikas“, - Delfi portalui sakė S. Skvernelis.

Anot jo, užsienio politikoje kardinalių pokyčių negalėtų būti, ir strateginiai tikslai išliktų tie patys. Kita vertus, kalbėdamas apie vidaus politiką, pabrėžė jis, pokyčių tikrai būtų.

,,Strateginiai mūsų šalies tikslai, kryptys užsienio politikoje, šiandien galiu pasakyti, - išliks, bet pokyčių bus (...) kas susiję su vidaus politika, pokyčių bus“, - tikino S. Skvernelis.

Jis sakė savo programą pristatysiąs, kai jau taps oficialiu kandidatu, bet užsiminė, kad teismų sistemoje pokyčiai yra būtini.

,,Labai svarbus laukas yra tai, kas susiję su teisėsauga bei teismais. Aš tikrai matau čia problemų. Atskirų tarnybų veiklai, taip pat prezidento yra skiriami vadovai. Prezidentas prisiima atsakomybę už jų veiklą“, - teigė S. Skvernelis.

Premjeras apibendrindamas teigia, kad per tuos dvejus metus, apie tvirtą prezidentės palaikymą valdančiajai daugumai galėtų kalbėti tik labai didelis optimistas. Pasak premjero, prezidentė turi skirtingą požiūrį į pokyčių būtinumą, jų įgyvendinimą, spartą.

,,Kiekvienas turi teisę pareikšti savo nuomonę ir ta nuomonė yra gerbtina (...) Plika akimi matoma, kad yra pakankamai skirtingas požiūris į pokyčių būtinumą, jų įgyvendinimą, spartą, bet tai yra natūralu. Prezidentės nuomonė po Seimo rinkimų buvo aiškiai išreikšta, matyt, buvo kitokie lūkesčiai. Kaip aš jau minėjau, su prezidente mes konstruktyviai bendradarbiaujame. Iš tų pozicijų, kurias turime, ir nepaisant to, kad yra pakankamai jų skirtingų, kalbant apie strateginius dalykus, mes bandome derinti ir ieškoti kompromisų bei konstruktyviai dirbti. Kiekvienas galime pasižiūrėjęs pasakyti, kad per tuos dvejus metus apie tvirtą prezidentės palaikymą galėtų kalbėti tik labai didelis optimistas“, - Delfi portalui sakė S. Skvernelis.

Ketvirtadienį Rusnėje viešėjęs premjeras S. Skvernelis paskelbė apie savo dalyvavimą Lietuvos prezidento rinkimuose.

„Dirbau visą laiką valstybei, jai prisiekęs tą ir toliau darysiu. Ir nesirinksiu lengvesnio kelio, ir tą galiu pasakyti - dalyvausiu rinkimuose“, - Rusnėje paklaustas, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, atsakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, jo vadovaujama Vyriausybė dirbo nuosekliai, todėl, skirtingai nei kiti kandidatai į prezidentus, jis gali žmonėms parodyti realius rezultatus, o ne svaidytis pažadais.

Iki šiol apie kandidatavimą yra paskelbę Naglis Puteikis, Ingrida Šimonytė, Petras Auštrevičius, Arvydas Juozaitis, Aušra Maldeikienė, Valentinas Mazuronis bei Gitanas Nausėda.

Praėjusį penktadienį 40 iš 56 Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skyrių pranešė kandidatu į prezidentus siūlantys būtent premjerą S. Skvernelį.

Oficialiai LVŽS savo kandidatą į prezidentus tvirtins per partijos suvažiavimą, kuris vyks sausio 26 dieną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder