R. Masiulis prakalbo apie verslo atstovų grasinimą ministerijai

R. Masiulis prakalbo apie verslo atstovų grasinimą ministerijai

 Susisiekimo ministras Rokas Masiulis paviešino istoriją apie tai, kaip vienas iš jo pavaldinių sulaukė spaudimo iš Lietuvos verslo konfederacijos įtakingo veikėjo. Pats R. Masiulis tai laiko grasinimu visai ministerijai.

Pasak R. Masiulio, per jo komandos narį trečiadienį buvo perduotas įspėjimas ministerijos vindikacijos pareigūnui, jo patarėjui. Vindikacijos pareigūnas ministerijoje yra atsakingas už antikorupcijos priežiūrą.

„Turiu paviešinti vieną nemalonų incidentą, kuris parodo Lietuvos verslo konfederacijos atstovų veiklos metodus. Kaip buvau informuotas, trečiadienį pasibaigus Seimo Ekonomikos komiteto posėdžiui vienas įtakingas LVK atstovas per ministro komandos narį perdavė grasinimus Susisiekimo ministerijos vindikacijos pareigūnui, ministro patarėjui. Esą, jei patarėjas nesiliaus daręs to, ką daro, LVK atstovas asmeniškai „užtampys jį per spaudą“. Nesileisiu į šio Seimo koridoriuje vykusio pokalbio detales, bet, kadangi vindikacijos pareigūnas yra atsakingas už visą ministerijos antikorupcijos priežiūrą, priimu šį įtakingo žmogaus grasinimą kaip grasinimą visai Susisiekimo ministerijos vykdomai antikorupcijos politikai. Laikau tai absoliučiai netoleruotina, todėl kalbu apie tai viešai. Jokie grasinimai ar „įspėjimai“ nesustabdys ir nepakeis mūsų komandos požiūrio į blogybes susisiekimo sektoriuje. Jei grasinimai ir toliau tęsis, bus informuota teisėsauga“, – penktadienio rytą feisbuke savo paskyroje rašė ministras.

Lietuvos verslo konfederacija yra paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija. Ji atstovauja 31 verslo asociacijai ir 3,5 tūkst. įmonių.

Konfederacijos prezidentas: sunku komentuoti

Konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus nepripažino išsakęs R. Masiulio minimų žodžių, tačiau šiame posėdyje LVK atstovavo būtent jis.

„Aš nenorėčiau per daug gilintis, tai yra asmeninė ministro siena, ten jis rašo, ką nori rašyti. Sudėtinga būtų komentuoti, bet turbūt reikėtų labiau kalbėti apie tai, kas vyko Ekonomikos komitete“, – Alfa.lt sakė V. Sutkus.

„Ten iš tikrųjų buvo karštų diskusijų apie tai, kad įvairios institucijos kaip Kelių direkcija nesidalina informacija, mes nežinom, ką jie planuoja, kokios bus investicijos, ar turės darbo kelininkų įmonės, ar neturės, nes per pastaruosius du metus yra atleista apie trečdalį darbuotojų ir visos kelininkų įmonės 2017 metus baigė nuostolingai. Tai yra iš tikrųjų didelė ir rimta problema“, – pokalbį pakreipė LVK prezidentas.

Paklaustas V. Sutkus patvirtino, kaip kaip tiesioginis Konfederacijos atstovas posėdyje dalyvavo tik jis. R. Masiulio pasisakymo jis visgi pakartojo nesureikšminantis.

„Man sudėtinga komentuoti, nes tai toks labai segmentuotas pareiškimas, sienoje, nežinau, ką čia ir bekomentuoti. Ne ta dimensija, mes aiškiai pasakėme, kokios yra problemos ir norime apie jas toliau diskutuoti ir žinoti planus. (...) Yra dalykų, apie kuriuos reikia pasikalbėti ir reikia išsiaiškinti, o ant sienos parašymai, aš ramiai į juos žiūriu, jeigu yra emocijų, tegul jos emocijų lygmenyje ir lieka“, – teigė V. Sutkus.

Naujienų agentūrai BNS ministras R. Masiulis patvirtino, kad grasinimų po Seime trečiadienį vykusio Ekonomikos komiteto posėdžio sulaukė vyriausiasis ministerijos patarėjas Darius Kuliešius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder