Premjeras: žmonės turi žinoti, kas kriminaliniais metodais valdė valstybę

Premjeras: žmonės turi žinoti, kas kriminaliniais metodais valdė valstybę

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad parlamentinio tyrimo medžiaga apie verslo grupuočių ir pavienių asmenų įtaką Lietuvos politinei sistemai turi būti paviešinta.

Savo feisbuko paskyroje ketvirtadienį Premjeras aiškino, kad visuomenė turi žinoti, kas kriminaliniais metodais ilgus metus valstybę.

„VISA parlamentinio tyrimo medžiaga apie verslo grupuočių ir atskirų asmenų įtaką Lietuvos politinei sistemai turi būti paviešinta. Sieksiu, kad taip ir būtų padaryta. Žmonės turi žinoti, kas ir kaip ilgus metus kriminaliniais metodais valdė valstybę“, - feisbuke rašė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pirmadienį paviešintoje VSD pažymoje, kuri yra adresuota Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), pateikiama medžiaga, atskleidžianti, kaip „MG Baltic“ koncernas bandė sau naudinga linkme paveikti politikus ir šalies institucijas.

Tačiau paviešintoje VSD informacijoje dalis teksto yra užtušuota, o tyrimo vadovas Seimo narys Vytautas Bakas po informacijos pasirodymo aiškino, paviešinta yra mažiau nei trečdalis visos medžiagos.

Antradienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad koncerno „MG Baltic“ korupciniai ryšiai buvo žinomi ir anksčiau, tačiau, akcentavo Prezidentė, tai teisėsauga turėjo įrodyti.

Tuo tarpu korupcija ir siekiu paveikti Lietuvos politikus bei institucijas kaltinamas koncernas „MG Baltic“ sako, kad paviešintos pažymos yra surežisuotos.

Pasak koncerno, viešai paskleista Valstybės saugumo departamento informacija rodo, kad prasidedant baudžiamosios bylos teismo procesui yra daromas tiesioginis poveikis bylą nagrinėsiantiems teisėjams, dėl ko kaltinamieji byloje nebegali tikėtis sąžiningo ir nešališko teismo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder