Politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Seimo narys Š. Gustainis atsisakė advokato

Politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Seimo narys Š. Gustainis atsisakė advokato

Koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis atsisakė savo advokato.

Vilniaus apygardos teismo posėdyje ketvirtadienį buvo pranešta, kad į posėdį neatvyko advokatas Linas Kuprusevičius.

Paaiškėjo, kad Š. Gustainis teismui atsiuntė prašymą, kad posėdžio išvakarėse atsisako savo advokato.

„Esu priverstas atsisakyti, nes paprasčiausiai nebesugebu išsimokėti už teisines paslaugas“, – teismui sakė  Š. Gustainis. Jis sakė, kad nesvarbu, ar jam atstovaus advokatas, vis tiek jis jau laikomas kaltu.

Š. Gustainis taip pat piktinosi, kad jam privaloma dalyvauti visuose posėdžiuose, nors 56 kompaktiniuose diskuose su slapta įrašytais kaltinamųjų pokalbių įrašais, nėra nė vieno jo paties pokalbio.

Teisėjų kolegija mano, kad šioje byloje Š. Gustainis turi turėti gynėją ir nusprendė paskirti valstybės apmokamą advokatą. Jis dalyvaus kituose posėdžiuose, ketvirtadienį teismas nusprendė bylą tęsti, nors Š. Gustainis ir neturi gynėjo.

Tuo metu prokuroras Justas Laucius pareiškė, kad tokiu atveju proceso tęsti negalima.

Teismo posėdyje toliau perklausomi slapta specialiųjų tarnybų užfiksuoti kaltinamųjų pokalbių įrašai. Kaip ir ankstesni, jie yra blogos kokybės, sunku suprasti, kokie asmenys ir ką kalba.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas davęs kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, eksliberalui Š. Gustainiui bei buvusiam Darbo partijos pirmininkui V. Gapšiui.

Bylos duomenimis, 2015 metų liepą Š. Gustainis, įtariama, priėmė 8,7 tūkst. eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, o tų pačių metų spalio mėnesį susitiko su R. Kurlianskiu.

Susitikimo metu tuometinis Seimo narys Š. Gustainis iš verslininko gavo koncernui naudingos Vartojimo kredito įstatymo projekto pataisos tekstą. Toliau politikas, vykdydamas R. Kurlianskio prašymą, 2015 metų spalio–lapkričio mėnesiais Seime kaip savo registravo pasiūlymus dėl Vartojimo kredito įstatymo projekto ir balsavo už šio teisės akto projekto priėmimą.

Teismo posėdyje kitas kaltinamasis Seimo narys Gintaras Steponavičius pateikė prašymą nedalyvauti lapkričio 5 dieną vyksiančiame teismo posėdyje, nes yra suplanavęs kelionę į Jordaniją. Sprendimas dėl kelionės bus priimtas vėliau.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder