Poilsiautojai apstulbę – už tualetą paplūdimyje lupa 2 eurus

Poilsiautojai apstulbę – už tualetą paplūdimyje lupa 2 eurus

Poilsiautojai Šventojoje skundžiasi, kad 15 km besidriekiančiame paplūdimyje galima rasti vos vieną viešąjį tualetą, už kurį nereiktų mokėti. Tuo naudojasi verslininkai paplūdimiuose – jie už apsilankymą tualete prašo 2 eurų, o kai kur – ir daugiau. Kiek daugiau viešųjų tualetų galima rasti Palangos ir Klaipėdos paplūdimiuose, tačiau ir to nepakanka. Gelbėtojų teigimu, poilsiautojų tualetu neretai tampa jūra, kopos ar net persirengimų būdelės.

„Kenčiam kenčiam. Per kančias – į žvaigždes. Antrą dieną kenčiam“, – juokaudamas „Lietuvos ryto“ televizijai sakė vienas poilsiautojų.

Kita atostogautoja teigė specialiai ieškojusi vietos apsistoti arčiau paplūdimio, kad, prireikus į tualetą, su vaikais spėtų iki jo pareiti.

Viename pagrindinių Šventosios paplūdimių nėra nei vieno viešojo tualeto. Prie jūros galima rasti tik kavinei priklausantį biotualetą, o norint juo pasinaudoti tektų sumokėti net du eurus.

„Tualetas du eurai! Absurdas. Eisim į namus tuoj, nes netoli gyvename“, – kalbėjo paplūdimyje sutikta moteris.

Šventosios ir Palangos paplūdimiuose galima rasti ir daugiau kavinėms priklausančių tualetų. Apsilankymas juose kainuoja eurą arba du. Tačiau poilsiautojai pasakoja, kad yra tekę mokėti ir dar daugiau.

„Vaikas staiga užsimanė į tualetą. Užėjom į barą – siūliau sumokėti. Pasakė, kad tualetas – tik baro klientams, o norint juo pasinaudoti turime pirkt ne mažiau nei už 3 eurus. Teko pirkti, – televizijai kalbėjo moteris. – Suaugę gali kažkur nubėgti, o čia pilna mažų vaikų. Kažkur pakampėmis vaikščiot? Tikėtina, visi taip ir daro – čia viskas purvina, smirdi“.

Viešuosius tualetus paplūdimiuose prižiūrinti įmonė problemos nemato. „Palangos komunalinio ūkio“ direktorius Gediminas Valinevičius skaičiuoja, kad paplūdimiuose Palangoje stovi šeši, Šventojoje – vienas tualetas.

„Kalbų, kad tualetų trūksta, visada yra. Kad ir kiek jų bebūtų, tualetų per daug nebus. Mūsų nuomone, jų yra užtektinai“, – teigė G.Valinevičius.

Pinigų papildomiems tualetams paplūdimiuose nenumatyta. Iš viso Palangoje ir Šventojoje yra dar 26 viešieji tualetai, tačiau daugumą jų galima rasti toliau nuo paplūdimių arba pačiuose miestuose.

Pasak G.Valinevičiaus, biudžetui tai – nemaža našta: tualetų išlaikymas per metus kainuoja apie 200 tūkst. eurų.

Klaipėdos paplūdimius prižiūrintis gelbėtojų vadas sako, kad ir patys žmonės tingi eiti iki tualeto.

„Šeštadienį buvo atvejis Smiltynėje, moterų paplūdimy, kad pridarė krūvas persirengimo kabinoje. Mūsų žmonių kultūra ne visada atitinka švaros normas“, – kalbėjo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Klaipėdos paplūdimiuose galima rasti šešis viešuosius tualetus. Tiesa, daugelis į juos eiti nenori dėl nešvaros. Tačiau A.Siakki atkerta, kad patys poilsiautojai viešuosiuose tualetuose net ir kojas nusiplauna, nors paplūdimiuose įrengti dušai. „Nespėjam valyti tualetų. Vagia dezinfekcinį skystį, muilą ir tualetinį popierių“, – teigė A.Siakki.

Už tuštinimąsi viešoje vietoje gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder