Nausėdos tėtis atvėrė prezidento vaikystės namų duris

Nausėdos tėtis atvėrė prezidento vaikystės namų duris

Išrinkto prezidento tėtis TV3 žinioms atvėrė namų duris, kuriuose nuo gimimo augo Gitanas Nausėda. Griežtai auklėtas sūnus, anot tėvo, visuomet pasižymėjo tvirtu charakteriu, o laisvalaikiu mėgo gulėti lauke po obelimi ir žaisti šachmatais.

Tuo metu mokytojai G. Nausėdą pamena kaip linksmus pokštus krėtusį jaunuolį. Tiesa, už kai kuriuos būsimą prezidentą tekdavo griežtai bausti. 90-us metus skaičiuojantis išrinkto prezidento tėtis Antanas Nausėda parodė baseinėlį su auksinėmis žuvytėmis ir visus namus, kuriuose nuo gimimo augo Gitanas Nausėda.

Sodyba prieš 10 metų pelnė gražiausios rajone titulą. Tėtis atskleidžia ir vieną mėgstamiausių sūnaus vietų, kur jį mokė žaisti šachmatais. „Vietą pavadinom oranžerija, viršuj stalo teniso stalą buvau padaręs.

Na, paguldydavau jį, kai šachmatais pradėjo mokytis. Tai patikdavo jam, čia fontaniukas veikdavo dar", – pasakoja A. Nausėda.

Dviejų aukštų name Gitanas Nausėda augo kartu su penkeriais metais vyresne seserimi Vilija. Ir nors tėtis prisimena, kaip vyresnėlė retkarčiais auklėdavo brolį, didelių problemų jie šeimai nekėlė.

„Jis buvo jaunystėj labai užimtas: tai choras, tai muzikos mokykla, gitara, o vasarą, kai buvo paauglys, tai į kiemą išvesdavau. Jam patikdavo prie baseiniuko pagulėti.

Nupirkau Nimcovičiaus, Talio vadovėlius šachmatų, kokias partijas išmokti atmintinai, ar panašiai, – tai jis buvo užimtas“, - pasakojo išrinktojo prezidento tėvas.

A. Nausėda sako, jog sūnus pasižymėjo tvirtu charakteriu, turėjo savo nuomonę, auklėjamas buvo griežtai. Kai baigęs mokyklą neįstojo į universitetą, tėvas jam rado valytojo darbą vaistų sandėlyje.

„Na, nepatiko jam tas darbas. Vieną dieną kažkur reikėjo nuvežti skalbinius, jis man sako: – „Tėti, aš neiškentėsiu“. Reiškia, tas darbas ne labai prie širdies jam buvo: valyti tualetus, skalbti ir plauti patalpas, kilnoti dėžes su vaistais. Na, tai sakau, reiks mokslo siekti', - prisimena A. Nausėda.

G. Nausėda mokėsi Klaipėdos 5-ojoje vidurinėje mokykloje, kur matematikos mokytoja dirbo ir jo mama. „Kaip apie mokinį yra visų mokytojų atsiliepimai geri, nuostabūs. Sakė, kad labai gerai mokėsi, galbūt šiek tiek buvo kartais išdykęs“, - sako progimnazijos direktorė Renata Venckienė. 

„Prisimenu, kaip naujus metus mes su septintokais šventėme. Atėjo Gitanas, papuoštas batuoto katino kauke, su balta skrybėle, visas su uodega, visas gražiu švarkiuku – labai labai buvo gražus, šoko rateliu ir buvo labai fainas", - pasakojo biologijos mokytoja Birutė Krištopaitienė.

Buvęs choro „Gintarėliai“ chormeisteris prisimena Gitaną kaip mėgusį geranoriškus pokštus, tačiau už kai kuriuos esą tekdavo ir nubausti.  „Jis buvo vienas iš organizatorių, iniciatorių įvairiausių pokštų, o kartais visi mėgėjai būdavo paišyti vienas kitam ūsus. Ir jis vienas iš tų.

O po to, aišku, už tai jis gaudavo pylos. O pas mane ta pyla būdavo – į sporto aikštyną ir sportuoti“, -prisiminimais dalijosi chormeisteris Albertas Rožė. Išrinkto prezidento tėtis A. Nausėda didžiuojasi sūnumi ir linki kantrybės, darbštumo bei ypatingą dėmesį kreipti į Lietuvos žmones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder