Milijonai televizijos žiūrovų Vokietijoje nusprendė: „The Roop“ – „Eurovizijos“ širdžių nugalėtojai

Milijonai televizijos žiūrovų Vokietijoje nusprendė: „The Roop“ – „Eurovizijos“ širdžių nugalėtojai

Milijonai televizijos žiūrovų Vokietijoje, stebėjusių ARD surengtą alternatyvų konkursą, „Eurovizijos“ širdžių nugalėtojų titulą atidavė grupei iš Lietuvos „The Roop“.

Hamburge gyvai atlikę dainą „On Fire“ ir dar kartą pademonstravę visą Europą užkūrusį šokį lietuviai nepaliko abejingų.

„Turbūt tik ryte aiškiai suprasiu, kas nutiko. Nuotaika išties gera, – portalui LRT.lt iškart po finalo sakė grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius, prisipažinęs, kad aukštos vietos kokurse tikėjosi. – Iki finalo su kitais dalyviais nebuvome susitikę, tačiau šįvakar vieni kitiems negailėjome pagyrimų, vieni kitus palaikėme. Atmosfera čia išties puiki.“

Finalo vakarą „The Roop“ koncertavo garsiojoje Hamburgo Elbės filharmonijoje. Tiesa, šįkart ji buvo beveik tuščia, čia atvyko tik Lietuvos, Danijos ir Islandijos atstovai, renginio vedėjai ir kūrybinė grupė.

„Hamburgo filharmonija – architektūrinis stebuklas, Vokietijos kultūros lopšys. Visuomet norėjau čia apsilankyti ir pasirodyti“, – sakė Vaidotas.

 

Nugalėtojams sukurta speciali apdovanojimo statulėlė, savo forma primenanti didžiojoje „Eurovizijoje“ teikiamą krištolinį mikrofoną, šį vakarą atiteko „Eurovizijos“ širdžių nugalėtojais pripažintiems Lietuvos atstovams. Būtent jie šį vakarą pavergė milijonų žiūrovų širdis ir surinko daugiausiai balsų.

Antroje vietoje liko Islandijos atstovai, trečiąją vietą užėmė Rusijos grupė „Little Big“.

Savo balus dalijo ir speciali transliuotojo sudaryta komisija, lietuviams skyrusi 10 balų ir antrąją vietą, 12 komisijos balų atiteko Islandijai.

Tačiau žiūrovai buvo kitokios nuomonės ir daugiausiai balsų atidavė „The Roop“. Atsiimdami statulėlę grupės nariai sakėsi esantys „On Fire“. Tiesioginiame eteryje plevėsavo ir mūsų šalies vėliava.

„The Roop“ alternatyviame konkurse pasirodė ketvirtuoju numeriu. Prie jų kūrinį buvo prisiminti ir ankstesni Lietuvos dalyvių pasirodymai – žiūrovai galėjo prisiminti Ievos Zasimauskaitės, Donny Montell ir „LT United“ kūrinių ištraukas.

Netrukus ant scenos Hamburge pasirodė ir „The Roop“ trijulė. Tiesa, Hamburge grupė pasirodė be šokėjų, tačiau po to, kai atliko savo dainą, „On Fire“ šokių judesių jie mokė renginio vedėją aktorę, atlikėją ir televizijos laidų vedėją Barbarą Schoneberger.

 

 

Kas vertas pasirodyti finale, gegužės 9-ąją Vokietijos televizijos žiūrovai nusprendė balsuodami internetu bei telefonu.

Jie išrinko dešimt labiausiai patikusių šių metų eurovizinių kūrinių, tarp jų – grupės „The Roop“ daina „On Fire“.

Taip pat finale skambėjo Azerbaidžano, Bulgarijos, Danijos, Islandijos, Italijos, Maltos, Rusijos, Švedijos ir Šveicarijos atstovų dainos.

Tiesa, tik Lietuvos, Islandijos ir Danijos atlikėjai savo kūrinius gyvai atliko Hamburgo televizijos studijoje. Kitiems dalyviams atvykti nepavyko, todėl žiūrovams buvo parodyti jų dainų klipai ar vaizdo įrašai iš nacionalinių atrankų.

Finalo dienos rytą LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ Vaidotas pasakojo, kad kvietimo dalyvauti specialioje transliacijoje Hamburge sulaukė prieš savaitę.

Atlikėjas dar tada patikino, kad grupė jau tapo savotiškais širdžių nugalėtojais: „Mes gauname labai daug komplimentų, mūsų dainą groja užsienio radijo stotys.

Nesvarbu, kokią vietą šiandien užimsime, vien tai, kad galime pasirodyti milijonams žiūrovų, yra nemenkas pasiekimas.“

Alternatyvus konkursas nufilmuotas be žiūrovų studijoje, o viso renginio metu buvo laikomasi įvairių saugumo reikalavimų, patikino Vaidotas.

 

 

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder