Magistralėje Klaipėda-Kaunas vėl siautėja plėšikai

Magistralėje Klaipėda-Kaunas vėl siautėja plėšikai

Magistralėje Klaipėda-Kaunas įvykdytas akiplėšiškas nusikaltimas visuomenę privertė vėl prabilti apie šalies keliuose slypinti pavojų bei prisiminti banditų nežaboto siautėjimo juose laikus.

Tačiau ginkluotas apiplėšimas policininkams pasėjo nemažai abejonių. Po inscenizuotos avarijos, dar ir šūviais pagąsdintas bei stipriai sumuštas, vilnietis patyrė nemažą žalą. Sužalotas vyras apsigynė nuo ir jį galimai pagrobti pasikėsinusių plėšikų, tačiau neskubėjo kreiptis nei į medikus, nei į pareigūnus.

Pirmadienį, apie 15.50 val., į vieną sostinės ligoninę kreipėsi 55 metų vyras. Po suteiktos būtinosios pagalbos, jis pastarojoje paliktas gydytis. Vilnietis medikams papasakojo, kad prieš beveik pustrečios valandos nukentėjo Kauno rajone, ties Babtų miesteliu.

Apie 13.50 val. vyro vairuojamą naują „Jaguar“ magistraliniame kelyje (apie 199-200 kilometre) pavijo ir iš galo taranavo baltos spalvos „Škoda“. Tuo pat metu iš priekio automobiliui kelią staiga užblokavo ir „Volkswagen Passat“.

Iš abiejų mašinų išlipę keturi asmenys ištraukė „Jaguar“ vairuotoją į lauką. Vilnietis sumuštas, daužant per galvą ir kitas kūno vietas. Siekdami įbauginti, užpuolikai iš pistoleto kelis kartus visai šalia jo iššovė.

Nusikaltėliai iš įvykio vietos pasišalino pagrobę aukos mobilųjį telefoną, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais ir pinigus. Pirminiais duomenimis, nukentėjusysis bendrą patirtą žalą įvertino apie 17 260 eurų. Kiek konkrečiai jis neteko grynųjų pinigų ir kokia yra pagrobtų daiktų vertė, nepranešama.

Nors nuo Babtų iki Kauno nėra nė 30 kilometrų, nuo plėšikų nukentėjęs vyras savuoju „Jaguar“ nusprendė važiuoti iki Vilniaus ir tik tada kreiptis į medikus. Pastarieji apie per nusikaltimą sužalotą asmenį pranešė Vilniaus apskrities VPK. Pats nukentėjusysis į pareigūnus nesikreipė.

Vakar dėl ginkluoto plėšimo pradėtas ikiteisminis tyrimas perduotas Kauno apskrities VPK. Pasak jo atstovės Odetos Vaitkevičienės, mestos gausios pajėgos, kad šis nusikaltimas būtų kuo greičiau atskleistas ir sulaikyti įtariamieji.

Judriame greitkelyje dieną įvykdytą akiplėšišką nusikaltimą matė ne vienas liudytojas. Jų parodymai yra prieštaringi.

Nors medikai nepraneša, kad užpultam vilniečiui diagnozuotos šautinės žaizdos, atsirado mačiusių, kaip neva į jį šauta tris kartus. Taikyta į galvą ir kojas. Neatmetama galimybė, jog šauta iš dujinio pistoleto. Liudytojai tikina, kad galėjo būti panaudotas ir kovinis ar mažo kalibro ginklas, nes pralietas kraujas. Neva užpultą, muštą bei spardytą vyrą net bandyta įsitempti į automobilį, tačiau šis aktyviai priešinosi ir nesileido būti pagrobiamas.

Aiškinamasi, ar nukentėjusysis nepažinojo savo užpuolikų. Medikams sakė juos matęs pirmą kartą.

Neabejojama, kad į vilnietį nusitaikyta neatsitiktinai. Nusikaltėliai greičiausiai turėjo išankstinę informaciją, apiplėšimui ruošėsi ir auką sekė. Liudytojų pasakojimu, „Jaguar“ vairuotojas galėjo patikėti, kad kelyje įvyko paprasta avarija.

Taranuotas „Škodos“, jis nieko neįtardamas sustojo ir išlipo iš savo mašinos aiškintis, kas atsitiko. Užpultas, kai dar keli nusikaltėliai iššoko iš netrukus kelią užblokavusio „VW Passat“.

Šis nusikaltimas labai panašus į dar neužmirštą, tragiškai pasibaigusį iš Plungės į Vilnių brangiu automobiliu vykusios 26 metų Ievos Strazdauskaitės užpuolimą 2017 metų kovą. Į žudikais tapusių plėšikų spąstus mergina pateko imitavus avariją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder