Jubiliejinis Birutės Petrikytės koncertas baigėsi skandalu

Jubiliejinis Birutės Petrikytės koncertas baigėsi skandalu

Penktadienio vakarą Palangos koncertų salėje įvykęs jubiliejinis dainininkės Birutės Petrikytės koncertas „Su gimtadieniu, Birute“ tapo nemaloniu incidentu. Dar prieš koncertą netikėto organizatorių atsakymo sulaukęs atlikėjas Merūnas Vitulskis jau kreipėsi į teisininkus, o pasveikinti sukaktuvininkės vykęs dainininkas Žilvinas Žvagulis pripažįsta, jog tokios klaidos yra nedovanotinos.

Atlikėjai tokį organizatorių elgesį vadina neprofesionaliu.

DELFI susisiekus su atlikėju ir operos solistu Merūnu Vitulskiu, žinomas vyras neslėpė nuostabos ir pasipiktinimo. Jis sakė, jog skambučio iš renginio organizatorės sulaukė dar prieš pusmetį.

Tuomet jie bandė aptarti sutarties sąlygas. Jis jau anksčiau girdėjo apie nesklandumus B. Petrikytės organizuojamuose koncertuose, todėl stengėsi apsidrausti.

„Dabar lengva sakyti, kad B. Petrikytė nieko nežino, nes skambino organizatorė. Tačiau aš tuo netikiu. Mane pakvietė į jubiliejinį koncertą ir viskas buvo gražu, nes kaip tik vasarą planavau būti Lietuvoje.

Tik jau žinojau priešistorę ir tai, kiek kolegų yra nukentėję praeityje. Tad iš karto paprašiau sutarties. Viską žadėjo atsiųsti ir sutiko, tačiau visus šešis mėnesius nieko nesiuntė ir neskambino. 

Laukėme naujienų ir užvakar, kai visur vis dar buvo nurodoma, kad pasirodysiu ir aš, pradėjome skambinti patys. Skambinau tiek aš, tie mano vadyba, o vėliau ir Erika (pašnekovo žmona).

Tik vėliau parašius pačiai Birutei, ji turbūt suprato, kad reikia perskambinti. Tai buvo diena prieš koncertą. Vėliau man žadėjo perskambinti, bet sakė, kad honoraro neturi ir vis dar nieko nepaaiškino.

Tačiau juk visur buvo reklama, kurioje – ir aš. Žmonės pirko bilietus ir iš užsienio atvykę bičiuliai sakė, kad pasimatysime Palangoje, nes planavo atvykti ir jau visi turėjo bilietus. Tačiau pasakiau, kad greičiausiai manęs ten nebus, nes nėra sutarties ir neaiškios sąlygos“, – su apmaudu pasakojo žinomas vyras.

Merūnas sakė, jog ir susisiekus su organizatoriais jie nuo tiesių klausimų išsisukinėjo ir net neketino prisiimti atsakomybės. „Juk žinome, kaip vyksta koncertai ir koks būna organizavimas.

Kiek reikia atsidėti repeticijoms, reklamai ir sklaidai. Vėliau mano žmonai pažadėjo perskambinti, bet to taip ir nepadarė. Skambučio nesulaukusi Erika 22 val. paskambino pati, bet tik buvo apšaukta, kad vėlai trukdo. Ji buvo išplūsta ir jos net veidas persimainė.

Erika tik norėjo paklausti, ar vyks koncertas, kodėl nesutartos repeticijos ir kitos detalės. Jai tik pasakė, kad susisieks ir vėl dingo. Tai labai neprofesionalu. Neįsivaizduoju, kuo čia baigsis.

Dažniausiai tai būna liūdna tema. Lietuva juk maža. Vis tiek su žmonėmis teks susitikti akis į akį ir kažkodėl kai kurie žmonės apie tai negalvoja. Dabar pasitarėme su teisininkais ir nusiuntėme raštą apie pažeistas mūsų teises bei vardo viešinimą ir naudojimą. Eisime iki teismo.

Nepaliksime to taip, nes tai jau ir ne pirmą kartą vyksta. Su kitais atlikėjais taip pat kalbėjau. Papasakojo net apie atvejus, kai po koncertų nebūdavo už ką grįžti namo. Tai negali tęstis“, – kalbėjo jis.

M. Vitulskis teigia, jog nesąžiningai ar neprofesionaliai dirbantys renginių organizatoriai dažnai tikisi, jog viskas bus pamiršta. Tačiau šioje ir panašiose situacijose labiausiai, anot dainininko, nukenčia klausytojai, kurie pirko bilietus ar net taupė pinigus norėdami išgirsti mylimo dainininko ar grupės kūrinius.

DELFI pašnekovas žadėjo, jog jei teismo keliu pavyks prisiteisti žalą, šiuos pinigus jis paaukos labdarai. Kol kas su B. Petrikyte ar renginio organizatoriais DELFI susisiekti nepavyko.

Koncerte dalyvavęs atlikėjas Žilvinas Žvagulis pasakojo, jog čia atvyko pasveikinti dainininkės su gražia sukaktimi. Tai jis norėjo padaryti dovanodamas savo dainą scenoje bei gėlių puokštę, tačiau išgirdęs apie situaciją, kurią paviešino M. Vitulskis, jis negailėjo ir kritikos organizatoriams.

„Aš tiesiog taip nedarau organizuodamas savo koncertus. Čia pinigų niekada gyvenime neuždirbsi, jei taip darai. Iš mano pusės tai buvo dovana. Atvažiavau be jokio honoraro ir su gėlėmis. Užsidėjau bantą ant galvos ir atvažiavau (juokiasi). Tiesiog kolegiškai. Taip elgiasi ir visa senoji mūsų scenos karta.

Man tai kelia sentimentus, nes dar pats būdamas mažas jos koncertus stebėjau sėdėdamas ant kelių. Jei kvieti savo draugą, kaip kvieti, taip ir atvažiuoja. Neįmanoma nesusitarti.

Manau, kad galbūt šįkart negeri organizatoriai pasirinkti, jei ne pati organizavo“, – pasakojo dainininkas.

Ž. Žvagulis neslepia, jog po šio skandalo liko nemalonus jausmas ir nesinorėjo po koncerto likti bei toliau švęsti kartu. „Kaip atvažiavome į sceną, taip ir išvažiavome. Niekur nebedalyvavome. Ne dėl to, kad Merūnas parašė, bet renginys įgyja nemalonų kvapą“, – svarstė jis.

Dainininkas teigė nežinojęs, kas iš tiesų atsakingas už šio renginio organizavimą, bet prisimena, jog prieš tris ar keturis mėnesius jam paskambino B. Petrikytė ir pati pakvietė į koncertą.

Jis sutiko dalyvauti, nes norėjo kolegiškai palaikyti kitą atlikėją ir pasveikinti su gimimo diena, todėl apie honorarą ar sutartį nebuvo net kalbama. „Tačiau kaip Merūnas rašė ir kiek esu girdėjęs, būna tokių bajeriukų.

Ką padarysi. Jei nemoki kepti keksų, kepk tuomet šakočius. Daryk tai, ką moki geriausiai. Filosofija čia paprasta. Pas mane visada dirba vadyba ir už tai atsakingi žmonės. Laikomės taisyklės, kad kiekvienas į sceną lipantis žmogus yra svarbus“, – pasakojo jis. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder