"Daugiausia gelbėja tokie pat vargšai kaip aš"

"Daugiausia gelbėja tokie pat vargšai kaip aš"

"Bankroto administratoriui jau sumokėjau 3,5 tūkstančio", - šiek tiek lengviau atsiduso vadinamaisiais gatvės vaikais besirūpinantis klaipėdietis Vitalijus Chomičenkas, kai pasiteiravome, kaip jam sekasi mokėti teismo paskirtą nemenką baudą - 6 000 eurų.

Klaipėdietis iki šiol graudinasi pasakodamas apie tai, kad visus pinigus jam paaukojo geros valios žmonės.

"Kas 5 eurus, kas 10 pervedė. Taip graudu būna matyti, kad man labai nori pagelbėti tokie pat vargšai kaip ir aš - pensininkai ir tie, kurie tikrai nesimaudo prabangoje", - pasakojo V. Chomičenkas ir tikino, kad kiekvienas gerų žmonių paaukotas centas bus panaudotas pagal paskirtį.

Priminsime, kad į nepavydėtiną istoriją V. Chomičenkas įsipainiojo dėl to, kad aplaidžiai tvarkė prieš 23 metus jo įsteigto vaikų socialinės pagalbos centro darbštumo ugdymo mokyklos "10 talentų" buhalteriją.

Per daugybę metų valstybei susidarė nemenka, 18 tūkst. eurų siekianti, skola. 2017-aisiais "10 talentų" buvo iškelta bankroto byla, buvo paskirtas bankroto administratorius.

Bylinėjimasis šiemet balandžio pradžioje baigėsi Klaipėdos apylinkės teismo patvirtinta taikos sutartimi. Pagal šią sutartį bankroto administratorius atsisakė ieškinio, o V. Chomičenkas per artimiausius dvejus metus privalo sumokėti 6 000 eurų.

Dešimt kartų mažesnį atlyginimą gaunančiam Vitalijui tai didžiuliai pinigai. Todėl vyras džiaugiasi, kad klaipėdiečiai nepaliko jo vieno bėdoje.

Net ir po tokių išgyvenimų V. Chomičenkas toliau tęsia veiklą - vietoje buvusio centro "10 talentų" įsteigė asociaciją "20 talentų" ir toliau padeda ne tik vaikams, bet ir sunkiau besiverčiančioms šeimoms.

"Artėja Tėvo diena. Man tai didžiulė šventė, nes žodį "tėti" labai dažnai išgirstu iš savo auklėtinių, ypač iš tų, kurie neturi savo tėčio arba nieko apie jį nežino. Beje, kartais mane ir mama pavadina", - jaukiai šypsodamasis pasakojo geradaris.

Vyras juokavo, kad tėvas šeimoje yra ūkvedys arba direktoriaus pavaduotojas.

"O direktorius šeimoje, žinoma, mama", - tikino V. Chomičenkas.

Sąskaita norintiesiems prisidėti:

Vitalijus Chomičenkas
LT 527300010001604761
"Swedbank"
Paskirtis: pagalba - paskola.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder