B. Vyšniauskas: dabar laukiu, kada nuteis valytoją ir virėją

B. Vyšniauskas: dabar laukiu, kada nuteis valytoją ir virėją

Ilgametis Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos vadovas Bronislavas Vyšniauskas šią savaitę sulaukė 10-ies metų diskvalifikacijos, kurią skyrė Lietuvos antidopingo agentūra. Savo ruožtu rekordinę nuobaudą Lietuvos sporto istorijoje gavęs klaipėdietis svaidosi žaibais bei meta kaltinimus jį nubaudusiems.

Lietuvos antidopingo agentūra B. Vyšniauską nubaudė už draudžiamų preparatų skirimą savo auklėtiniams – Žygimantui Stanuliui ir Irmantui Kačinskui. Šie sunkiaatlečiai buvo nubausti dvejų metų diskvalifikacijomis.

LRT TELEVIZIJOS naujienų tarnybos antradienį Klaipėdoje kalbintas B. Vyšniauskas metėsi nuo kaltinimų ir tikino, kad mūsų šalies antidopingo pareigūnai neva tendencingai atakuoja Lietuvos sunkiosios atletikos federaciją.

„Viskas iš mūsų pusės buvo labai aiškiai parašyta, tačiau jos (antidopingo agentūros darbutojos – LRT.lt) kaip norėjo, taip viską ir padarė. Jos teisė, jos kūrė įstatymus, pačios sudarė komisiją ir pačios baudė.

Iki 2014 m. antidopingo komisijas sudarydavo federacijos, o dabar tą atlieka antidopingo agentūra. Viskas buvo padaryta tik dėl mūsų federacijos. Kažkodėl dėl kitų federacijų komisijos nesudaromos, viskas tik dėl manęs. Čia yra tendencingas puolimas.

Vienai darbuotojai pasakiau – kaip jūs galite tikrinti tik į antrą treniruotę einantį vaiką? Nuo širdies kalbu viską. Pas mus patikrinta virš 120 sportininkų ir draudžiamų medžiagų rasta tik pas du žmones – mano sūnų Ramūną ir Aurimą Didžibalį.

Ž. Stanulio ir I. Kačinskio atvejai yra sufabrikuoti iš telefoninių skambučių. Tai yra sukurta byla“, – kalbėjo B. Vyšniauskas.

Anot LRT TELEVIZIJOS naujienų tarnybos kalbintos antidopingos agentūros vadovės R. Banytės, diskvalifikuotiems Ž. Stanuliui ir I. Kačinskiui buvo taikyta infuzoterapijos procedūra – t.y. statomos lašelinės. Nors tai nėra nelegalu, procedūra turi būti pagrįsta. Federacija to nesugebėjo padaryti.

„Jos nekelė ragelio, aš pasikonsultavau ir pastačiau lašelinę. Tame tragedijos nematau, tą darė specialistai. Ne čia svarbiausia. Ne jie apie tai sužinojo, o mes patys prisipažinome. Dar mano byla nesibaigė, o jau mane nuteisė. Dabar laukiu, kada nuteis valytoją ir buvusią virėją, nes jau daugiau nebėra, ką pas mus nuteisti“, – ironiškai aiškino 73-ejų metų klaipėdietis.

„Tai yra tendencingas puolimas. Gerai, padarėmė klaidą – duokite įspėjimą. Visur duodamos maksimalios bausmės. Ž. Stanulis ir I. Kačinskis niekada nebuvo įkliuvę – jiems davė didžiausias bausmes. Svarbiausia, kad visi patenkinti, kad mane nubaudė“, – pridūrė B. Vyšniauskas.

Gavęs net 10-ies metų diskvalifikaciją, B. Vyšniauskas žada nesėdėti rankų sudėjęs ir bandys įrodyti savo teisybę.

„Tikrai kažką darysime, bet dabar noriu truputį pailsėti. Auginu pomidorus. Yra advokatai, kurie dirba ties šiuo klausimu. Pasakysiu, kad viena – gėda, jog Lietuvoje iš tokios mūsės išpūstas dramblys. Norima parodyti, kad antidopingo agentūra dirba. Advokatai agentūrai nusiuntė klausimus, bet dar negavome jokių atsakymų“, – tvirtino buvęs sunkiaatlečių federacijos vadovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder