A. Nausėda apie sūnų: „Jis pradėjo nuo valytojo“

A. Nausėda apie sūnų: „Jis pradėjo nuo valytojo“

Rinkimų į prezidentus rezultatų su nerimu laukė ir Gitano Nausėdos tėvas. Devyniasdešimtus metus skaičiuojantis klaipėdietis pripažįsta – rezultatų nesulaukęs užmigo, mat neatlaikė įtampos.

Kandidato į prezidentus tėvas sako, kad sūnaus laukia nelengvas antrasis turas, o karjerą buvęs bankininkas pradėjo nuo valytojo vaistų sandėlyje.

90-us metus skaičiuojantis Antanas Nausėda pravėrė nuosavo namo duris Klaipėdoje. Būtent čia užaugo į antrąjį turą patekęs kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda.

„Koks rytas išaušo, kai sužinojote, kad jūsų sūnus galimai taps prezidentu?“ – pasiteiravo „Reporterio“ žurnalistė Gintarė Butkienė.

„Na malonu tokias žinias girdėti, jis nuo vaikystės stengėsi mokslo ir tam tikrus kitus postus užimti, pradėjo nuo valytojo darbo vaistų sandėlyje, paskui krovikas-nešiotojas, tada stojo į universitetą, pirmus metus neįstojo, antrus įstojo, baigė labai gerai. Ir pradėjo karjerą“, – pasakojo kandidato į prezidentus tėvas.

Paklaustas apie tai, ar sūnus tarėsi dėl kandidatavimo į prezidentus, ponas Antanas sakė: „Kartais užsimindavo, bet tvirto prašymo, patarimo nebuvo.“

Tačiau šią žinią vyras sutiko gerai: „Man širdį suspaudė ir malonu ir didelė atsakomybė, norėtųsi, kad jam sektųsi taip, kaip jam gyvenime kol kas sekėsi. Žinodamas jo atkaklumą, manau, susitvarkys neblogai.“

Tėvas pasakoja, kad Gitanas vaikystėje buvo auklėjamas griežtai: „Jis čia turėdavo studijuoti šachmatus, degindavosi saulėje, o aš parvažiavęs pažiūrėdavau, ar jis mokosi, ar su „chuliganiukais“ vaikštinėja.“

Paklaustas, kas būdavo, jei su „chuliganiukais“ sūnus susitikdavo, tėvas pripažįsta: „ Tada būdavo nubaustas ...mes važiuosim ten ir ten tavęs nesivešime“.

Savo vaikystės namų kieme G. Nausėda ypač mėgo vieną obelį, jam patikdavo, kai būdavo apsuptas žalumos.

Tėvas sako, kad dar iki šiol su sūnumi sužaidžia šachmatų partiją, o labiausiai didžiuojasi sūnaus išleistomis knygomis.

Gitano Nausėdos garbaus amžiaus tėvas tikina, kad rinkimų rezultatus stebėjęs su nerimu, o paklaustas apie antrąjį turą atsakė: „Oh sunku, nes yra rimta kandidatė Šimonytė, sunku pasakyti, turėčiau vilties, lyg tai turėtų būti neblogai.“

Tėvas prisipažįsta – per rinkimus sūnus buvo labai užimtas, tad laiko ilgiems pokalbiams nebuvo. Antanas Nausėda tikisi sūnų gimtuose namuose išvysti kitą savaitgalį. Čia žadama atšvęsti Gitano Nausėdos 55-ąjį gimtadienį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder