9 nuostabą keliantys faktai Whitney Houston skrodimo ataskaitoje, atskleidę tikrąjį žvaigždės veidą

9 nuostabą keliantys faktai Whitney Houston skrodimo ataskaitoje, atskleidę tikrąjį žvaigždės veidą

Los Andželo apygardos koronerio parengta 42 puslapių apimties ataskaita apie popmuzikos dievaitės Whitney Houston mirtį piešia aiškesnį vaizdą, kokiomis aplinkybėmis ji mirė. Dainininkė buvo rasta panirusi veidu į vandenį vonioje, o aplinkui mėtėsi narkotikams vartoti skirtų daiktų, o vėliau skrodimo išvadoje patvirtinta, kad ji mirė netyčia nuskendusi, skelbia „ABC News“. Tačiau ten yra pateikta ir faktų, kurie užminė daugiau mįslių apie žvaigždę.

Koronerio ataskaitoje taip pat pateikiama iki šiol nežinotų faktų ir stebinančių detalių apie pačią dainininkę jos mirties metu ir tai, kokį poveikį vienai garsiausių dainininkių turėjo jos priklausomybės.

Dingę daiktai

Koronerio ataskaitoje nurodoma, kad kai W. Houston buvo rasta „Beverly Hilton“ viešbučio kambaryje, jos rankinėje buvo piniginė, tačiau „mirusiosios Kalifornijos valstijoje galiojantis vairuotojo pažymėjimas iš piniginės buvo išimtas“.

„Taip pat prieš man atvykstant, dauguma mirusiosios receptinių vaistų buteliukų buvo išimta iš rudo krepšio, kuris buvo ant stalo pietrytiniame svetainės kampe, jie sudėti ant to paties stalo“, – nurodoma koronerio ataskaitoje.

Konstatuota, kad dainininkės mirtis nebuvo žmogžudystė.

Krūtų implantai

Tiksliai nežinoma, kiek plastinių operacijų per savo gyvenimą pasidarė W. Houston, tačiau dabar yra akivaizdu, kad kažkuriuo metu jai buvo implantais padidintos krūtys. Koronerio ataskaitoje apibūdinami „nedideli randai“ ant jos krūtų, „siejami su krūtų implantais“.

„Matomi abiejų krūtų implantų kontūrai“, – nurodoma ataskaitoje.

Defibriliatoriaus paliktos žymės

Remiantis koronerio ataskaita, „viršutinėje dešinėje jos krūtinės dalyje matyti defibriliatoriaus palikta žymė, o dar viena tokia žymė yra ant viršutinėje dešinėje torso dalyje“. Tai rodo, kad atvykę greitosios pagalbos medikai naudojo defibriliatorių, bandydami atnaujinti dainininkės širdies veiklą.

Perukas

Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad mirties metu W. Houston dėvėjo rudą peruką, kuris buvo stipriai prikabintas prie galvos.

Dantų protezai

W. Houston taip pat nešiojo dantų protezus, nurodoma koronerio ataskaitoje. Tai yra dažnas reiškinys tarp ilgalaikių narkotikų vartotojų. Dažnai vartojant kokainą, jo sudėtyje esantys rūgštinės cheminės medžiagos, laikui bėgant, nuėda dantis.

Daugybė nuorūkų

Koroneris savo ataskaitoje nurodo, kad W. Houston buvo nustatyta nedidelio lygio emfizema. W. Houston turėjo tikra Dievo dovana laikytą balsą, tačiau, deja, savo mirties akimirką jos nuostabusis balsas nyko. Galutinėje ataskaitoje nurodoma, kad ji ne tik vartojo narkotikų ir alkoholio, bet ir negalėjo nustoti rūkiusi.

Vandens temperatūra ir nedideli nubrozdinimai ant veido

W. Houston vasario 11 d. popietę vonioje aptiko jos asistentė. Dainininkė veidu žemyn buvo panirusi vandens pripiltoje vonioje, o „iš jos nosies bėgo kraujas“, nurodoma koronerio ataskaitoje. „Ant jos kaktos kairėje pusėje buvo du paviršiniai nubrozdinimai, o dar vienas paviršinis nubrozdinimas buvo kairėje nosies pusėje“, – konstatavo koroneris.

Patologas Cyrilas Wechtas sako nesutinkantis su galutinėmis anatominėmis diagnozėmis W. Houston atveju ir nurodo, kad vanduo vonioje, kurioje ji buvo rasta, buvo labai karštas – 93,5 laipsnių. Jis mano, kad tai rodo, jog W. Houston negulėjo vonioje, o kažkaip netyčia nuskendo.

„Aš manau, kad ji įkrito į šią labai karštą vonią, tai paaiškintų nubrozdinimus ant kaktos, kitas įspaudų žymes ant jos veido, įskaitant ir nedidelę žaizdą ant lūpos, bei tai, kad ji gulėjo veidu žemyn, – „ABC News“ sakė jis. – Manau, kad ši ponia įkrito į vandenį, ji buvo be sąmonės, negyva ar mirštanti tuomet, kai įkrito į vonią.“

„Nemanau, kad mirtis ištiko dėl nuskendimo. Nors negaliu atmesti, kad ji galėjo patirti agonijos akimirkų, kai jos galva buvo panirusi po vandeniu, o tai tikrai galėjo prisidėti prie jos mirties“, – sakė ekspertas.

Iškart įtarimų sukėlęs šaukštas

Koronerio ataskaitoje nurodoma, kad vonios patalpoje, kurioje mirė W. Houston, buvo rastas „nedidelis šaukštas su balta kristaline medžiaga jame bei susuktas balto popieriaus lapelis“. Paprastai tokie daiktai yra naudojami kokainui vartoti.

„Kai kurie žmonės naudoja šaukštą kokainui vartoti, – pažymėjo su W. Houston byla dirbęs teisėsaugos pareigūnas. – Šiais laikais paprastai jis naudojama metamfetaminui vartoti, tačiau jo vietoje nebuvo rasta, todėl tikėtina, kad jis buvo naudota kaip inhaliacijos priemonė.“

Narkotikų vartojimas

Ankstesnėse ataskaitoje nurodoma, kad dainininkės organizme buvo rasta kokaino ir receptinių vaistų pėdsakų. Tiek pirminėje, tiek ir galutinėje ataskaitoje nurodoma, kad kraujo tyrimai atskleidė, jog per dvi savaites iki savo mirties ji rūkė marihuanos. Marihuaną Kalifornijoje vartoti legalu medicininiais tikslais.

Toksikologas Bruce'as Goldbergeris sako, kad toksikologijos ataskaitoje nurodoma, kad iš jos kraujo tyrimų galima daryti išvadą, jog mirties metu ji buvo „smarkiai apsvaigusi nuo kokaino“ ir šį narkotiką vartojo reguliariai.

Viešbučio, kuriame mirė W. Houston, kambaryje buvo rasta „daug receptinių vaistų buteliukų“, nurodoma galutinėje ataskaitoje. Joje iš viso minima 12 skirtingų vaistų.

Anot B. Goldbergerio, receptinių vaistų kiekis dainininkės organizme buvo nedidelis.

Ant minibaro kambaryje buvo rastas atkimštas šampano butelis, o ant stalo buvo atidaryta alaus skardinė. Taip pat ant naktinio staliuko stovėjo alaus butelis ir gulėjo kelios tabletės.

W. Houston šeima išreiškė nuostabą, kad ji vėl vartojo narkotikų. Duodama interviu Oprah Winfrey, dainininkės svainė Pat Houston sakė, kad dėl žvaigždės nuosmukio buvo kaltas gyvensenos pokytis, kuomet, jos teigimu, Whitney „vijosi svajonę... ieškojo paguodos, meilės“. Jos teigimu, Whitney vijosi kažką, „kas galiausiai ją ir pražudė“.

Nors svainė pripažino, kad prieš dvi dienas viename vakarėlyje buvo sunerimusi dėl dainininkės elgesio, tačiau Pat sakė nemaniusi, kad jos svainė paskutinėmis savo gyvenimo dienomis vartojo narkotikų.

Tačiau po to, kai buvo paskelbta pirminė toksikologo ataskaita, Pat Houston per agentūrą „The Associated Press“ išplatino pareiškimą, kuriame teigė: „Nuliūdome sužinoję toksikologinių tyrimų rezultatus, tačiau džiaugiamės, kad dabar viskas aišku“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder