Pasidalijo patirtimi, kaip savaitgalį pajūryje praleisti nemokamai

Pasidalijo patirtimi, kaip savaitgalį pajūryje praleisti nemokamai

Kaip Palangoje praleisti savaitgalį neišleidžiant nei cento iš savo piniginės? Norėčiau pasidalinti savo patirtimi. Šią vasarą nutariau išbandyti kai ką naujo savo gyvenime ir paeksperimentuoti.

Pagalvojau – su kokia minimalia pinigų suma galima „prasisukti“ visą savaitgalį Lietuvos pajūryje, labai neskriaudžiant savęs?

Pradžia buvo tokia – kuo gi nuvykti į mūsų gražųjį pajūrį? Visiems iškart šautų mintis – autostopu. Taip, tai būtų pigiausia, bet tikrai ne patogiausia. Todėl šį variantą atmečiau ilgai nesvarstęs.

Kita galimybė – automobilis, kurio šiuo metu neturiu. Bet į galvą šovė puiki mintis: mano tėvai turi seną, bet labai neblogą automobilį, tiksliau, mini autobusiuką, kuris praktiškai yra nenaudojamas ir renka dulkes garaže. Nutariau pasiteirauti, ar man paskolintų savaitgaliui.

Atsakymas buvo teigiamas, ir tai manęs nė kiek nenustebino. Tik buvo viena sąlyga – nuplauti ir nuvalyti visas dulkes. „Paprasta“ – ėmiausi darbo. Ilgai netrukus autobusiukas buvo gražus ir paruoštas kelionei.

Visiems turbūt smalsu, koks jis? Tai vokiškas „Wolksvagen Multivan“. 7 vietų, įskaitant vairuotoją. Gana praktiškas, turi funkciją – iš galinių sodynių pasidaro dvigulė lova. Vadinasi, nakvynė man nieko nekainuos.

Bet yra maža bėdelė – jis gan neekonomiškas. Iš Vilniaus į Palangą ir atgal man reikėtų apie 60-70 litrų degalų.

Laimei, socialiniuose tinkluose yra tokia pavežėjimo grupė, kurioje žmonės skelbiasi, kas kur važiuoja. Įdėjęs skelbimą, kad išvykstu šeštadienį anksti ryte, sulaukiau nemažai norinčių vykti kartu, žinoma, už atitinkamą atlygį.

Iš Vilniaus – 4 žmonės ir 2 iš Kauno. Tad pilnas ekipažas su gera nuotaika jau važiuoja į pajūrį.

Išleidus visus pakeleivius piniginėje atsirado kiek daugiau nei 50 eurų. Valiooo! Degalų į abi puses kaina beveik padengta.

Dabar buvo klausimas, kur gi man statyti automobilį, kad nekainuotų ir būtų patogi vieta pernakvoti. Turėjau keletą variantų, bet nusprendžiau pavažiuoti „Vanagupės“ viešbučio link, ten radau tai, ko man ir reikėjo. Ramu, yra šiek tiek pavėsio automobiliui.

Žinoma, iki J.Basanavičiaus gatvės gan nemažas gabaliukas paėjėti, bet pajūryje aš mėgstu vaikščioti, stebėti žmones, mėgautis pušyno skleidžiamu maloniu kvapu.

Bet kuo toliau nuo centro – tuo ramesnę vietą galima rasti, kuri būtų netoli jūros ir būtų mažiau žmonių.

Maisto šiek tiek įsidėjau iš namų, kad būtų mažiau išlaidų. Užkandau, pasiruošiau iš karto miego guolį savame automobilyje – ir pirmyn mėgautis jūra.

Vakare pavalgyti radau tikrai nebrangią, sočiai ir gana skaniai maitinančią kavinukę. Joje sumokėjau 5 eurus. Prekybos centre nusipirkau keletą vienetų šalto nealkoholinio gėrimo. Tai kainavo tiek pat, kiek ir bet kuriame kitame Lietuvos mieste, ir išėjau stebėti saulėlydžio į kopas.

Sekmadienį papusryčiauti nuėjau į tą pačią vietą, išduosiu – ji yra prie pat Palangos turgelio. Skaniai užkandęs, sumokėjau 4 eurus ir išėjau mėgautis pajūriu.

Vakare vėl internete pasiskelbiau, kad iš pajūrio važiuosiu į Vilnių. Šįkart panoro vykti tik 4 žmonės. Plius 40 eurų. Iš viso jau 95.

Kurui išleidau 60. Pramogoms liko 35. Kavinėje išleidau 14. Vanduo bei dar keli užkandžiai atsiėjo 10 eurų. Taigi, grįžau į Vilnių piniginėje turėdamas plius 10 eurų.

Reziumė – puikiai pailsėjau, pasideginau, pasivaikščiojau, pasimaudžiau, smagiai išsimiegojau. Taigi, pajūryje galima pailsėti, ir taupiai, žinoma, jei neturit antrų pusių ir vaikų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį VE.lt neatsako.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder