Palangoje pareigūnai per reidą vos spėjo rašyti baudas

Palangoje pareigūnai per reidą vos spėjo rašyti baudas

20 arba 40 eurų – tiek teks pakloti dviračiu arba elektriniu paspirtuku Palangos Jono Basanavičiaus gatve važiuojantiems arba ją iš pašalinių gatvių norintiems kirsti poilsiautojams.

O pajūrio policininkai negailestingi – dienos metu pagrindinėje Palangos gatvėje surengę reidą jie baudė vieną po kito naujų taisyklių dar neišmanantį arba sąmoningai jas pažeidusį poilsiautoją.

O pažeidėjų antradienį dienos metu išties netrūko. Daugiausia jų įkliūdavo prie Palangos tilto esančio fontano, kur J.Basanavičiaus gatvę kerta Meilės alėja ir joje esantis dviračių takas.

Įpratę juo važiuoti gyventojai bei poilsiautojai neretai nepastebi neseniai čia atsiradusių eismo apribojimus nurodančių ženklų – norint tęsti kelionę dviračių taku, kelio dalyje, kur taką skiria J.Basanavičiaus gatvė, tenka nulipti nuo dviračio ar elektrinio paspirtuko ir jį persivaryti rankose į kitą gatvės pusę.

To nepadariusius pareigūnai baudė vietoje – vieni po kitų kas kelias minutes gatvę dviračiu kirtę poilsiautojai traukė iš kišenės pinigines su dokumentais ir nustebę klausinėjo, už ką yra baudžiami ir kodėl negali važiuoti dviračių taku.

Dauguma smalsuolių, stebėję procesą iš šalies, taip pat prieidavo pasiteirauti, kokių taisyklių nepaisė dviratininkai.

„Šis draudimas galioja įskaitant ir patį jūros tiltą, ir Birutės parką – juose jūs negalite važiuoti dviračiais ir elektriniais paspirtukais. Tose vietose galite būti tik vedini šiomis transporto priemonėmis.

Už ženklų nepaisymo pažeidimą nenumatyta įspėjimo galimybė, todėl iškart išrašoma bauda“, – lrytas.lt žurnalistams aiškino vietoje patruliavęs Palangos policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Donatas Mockaitis.

Jis pasakojo, kad per dieną yra išrašoma bent keliolika baudų, o jas dažniausiai įvykdo Meilės alėja dviračiu važiuojantys ir naujų ženklų nepastebintys poilsiautojai, kuriems tenka kirsti ir J.Basanavičiaus gatvę. Čia policijos pareigūnai budi kasdien.

Lrytas.lt primena, kad Palangos savivaldybė nuo birželio 1 dienos dėl saugumo uždraudė judriausioje miesto J.Basanavičiaus gatvėje vasarą važiuoti dviračiais, elektriniais paspirtukais ir velomobiliais.

Draudimas galioja nuo birželio 1 iki rugsėjo 1 dienos. Jis taikomas ir Birutės parke bei ant Palangos tilto.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder