Kviečia šventine nuotaika alsuojanti Kretinga

Kviečia šventine nuotaika alsuojanti Kretinga

Šeštadienį į miesto šventę kviečia Kretinga. Vienas gražiausių Vakarų Lietuvos miestų alsuoja šventine nuotaika ir laukia visų, savaitgalį leisiančių pajūryje.

Kretinga – 18 tūkst. gyventojų turintis miestas Žemaitijoje. Ji garsėja net penkiais veikiančiais vienuolynais, būrius tikinčiųjų pritraukiančiais kasmet vykstančiais Šv. Antano atlaidais, kurių tradicija užgimė prieš kelis šimtmečius. Kretinga šiemet miesto šventėje daug dėmesiu skiria vaikams ir jaunimui – pagrindinė šventės tema – „Ateities Kretinga“.

Šeštadienį, birželio 15 dieną, – Kretingos miesto šventės kulminacija. Kretinga kviečia į šventę atvykti poilsiaujančius aplinkiniuose miestuose ir miesteliuose. Pasak organizatorių, jau nuo 10 valandos ryto vyks įvairūs renginiai, o programoje įdomių dalykų ras kiekvienas. Kretingos rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė vardija šeštadienį Kretingoje vyksiančius renginius: Rotušės aikštėje vyks tautodailės ir amatų šventė, kurioje savo rankų darbus siūlys net keli šimtai amatininkų iš visos Lietuvos, kretingiškius ir miesto svečius linksmins tarptautinis folkloro festivalis „Pastauninko pintinis“, subursiantis liaudies dainą ir šokį puoselėjančius kolektyvus.

Vienas pagrindinių šio šeštadienio šventės akcentų, pasak D. Činkienės, – tai iškilminga Kretingos rajono mero Antano Kalniaus inauguracija, kuri vyks 10 val. Rotušės aikštėje. Ten taip pat bus pagerbiamas Kretingos miesto, vienuolyno ir bažnyčios įkūrėjo Jono Karolio Chodkevičiaus atminimas, vyks Kretingos jaunimo organizacijų pasirodymas, kuriame dalyvaus apie 200 vaikų ir jaunimo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder