Atraskite Druskininkus: ką pamatyti, kur pavalgyti, ką veikti?

Atraskite Druskininkus: ką pamatyti, kur pavalgyti, ką veikti?

Druskininkai – tai vienas gražiausių Lietuvos kurortų šalies pietuose, Dzūkijoje. Šis miestas – seniausias ir didžiausias visus metus veikiantis purvo ir klimatinis kurortas, kuriame gali atsipalaiduoti, gerai praleisti laiką ir atsiriboti nuo didžiųjų miestų šurmulio tiek dideli, tiek maži.

Druskininkuose yra trys šventyklos, aštuonios sanatorijos, išties daug poilsiui skirtų centrų, viešbučių, keli parkai. Tad, ką verta pamatyti, aplankyti, kur būtina pavalgyti bei kur pailsėti šiame mieste?

Ką veikti Druskininkuose: pramogos

Muzikinis fontanas mieste veikia kasdien nuo 10 val. ryto iki 23 val. vakaro. Norintiems išties įsimintino laiko, siūloma užsisakyti norimą melodiją, pagal kurią fontanas „šoks“. Melodiją užsisakyti galima numeriu 1670, žinutės laukelyje įrašius dainos kodą (kodus galite pamatyti akvapark.lt puslapyje).

Snow arena – tai išskirtinė ir unikali vieta Lietuvoje, leidžianti ištisus metus mėgautis žiemos linksmybėmis. Snow arenoje veikia 2 uždaros kalnų slidinėjimo trasos bei ir atviros lauko trasos. Pramogų vieta yra moderni, padengta kokybišku sniegu, gaminamu be jokių cheminių priedų.

Arenoje įrengti saugūs ir patogūs šveicariški keltuvai. Taip pat yra nuomos punktas, kuriame galima išsinuomoti slidinėjimui reikiamą įrangą bei aprangą, jei patys tokios neturite ir nesinori pirkti. Svarbu tai, kad arenoje veikianti moderni laiko apskaitos sistema ir lojalumo programa leidžia ilgiau, pigiau mėgautis pramogomis.  

Slidinėjimo kainos:

Suaugusiems (nuo 18 metų) 2 val. kainuoja 15 eur, 4 val. – 18 eur, o visa diena – 21 eur. Moksleiviams ir studentams 2 val. – 12 eur, 4 val. – 15 eur, visa diena – 18 eur. Vaikams iki 7 metų 2 val. – 7 eur, 4 val. – 10 eur, visa diena – 13 eur. Šeimoms taikomos nuolaidos.

Turistus pramogauti kviečia ir visus metus veikiantis Lynų kelias, kuris – vienintelis toks Lietuvoje. Unikalu yra tai, kad tai viena iš ekologinių transporto rūšių. Ji neteršia aplinkos ir yra puiki pramoga tiek vaikams, tiek suaugusiems. 1,16 km atstumą 45 metrų aukštyje Jus „nuskraidins“ per 7,5 minutes. Kelionės metu pro keltuvo langus išvysite: įspūdingus Druskininkų kurorto miškus, Nemuno upės vingius ir miesto panoramą. Garantuojame, kad vaizdai atims žadą. Keltuvas veikia kasdien nuo 10 val. iki 18.45 val. Keltuve telpa net 10 asmenų, tad „skaidyti“ su šiuo aparatu galės ir didelė draugų kompanija.

Keltuvo kainos:

Suaugusieji nuo 18 metų keltuvu pirmyn – atgal gali keliauti už 5 eur. Tuo tarpu moksleiviai ir senjorai – už 4.5 eur. Neįgalieji – už 3.5 eur. Vaikai iki 4 metų gali keliauti nemokamai.

Viena populiariausių pramogoms skirtų vietų mieste – Druskininkų vandens parkas. Kuponai į šį parką – ideali dovana įvairioms progoms: vestuvėms, išleistuvėms, metinėms ir t. t. Druskininkų akvaparkas daugelį turistų vilioja dėl ypač prieinamų kainų, naujienų, patogaus darbo laiko, dažnai pasitaikančių akcijų, kurios leidžia sutaupyti.

 

Akvaparke rasite 20 pirčių, vandens pramogų erdvę, kurioje yra 6 nusileidimo kalneliai, 4 baseinai (didysis baseinas, jūros bangų baseinas, sraunioji upė ir sūkurinės vonios), vaikų erdvė, piceriją ir net naktinį klubą.

Kiekvieną naktinio klubo darbo dieną specialiai turistams paruošta skirtinga programa, kurios metu Jūsų lauks gyvo garso koncertai, geriausi didžėjai, šokių kolektyvų pribloškiantys pasirodymai bei teminiai vakarėliai, kurie patiks kiekvienam.

Druskininkų vandens parkas: kainos / nuolaidos / akcijos

 

Druskininkų vandens parkas siūlo nuolaidas, kurios leis daliai žmonių sutaupyti. 15 % nuolaida taikoma miesto gyventojams (nuolaida bus pritaikyta tik pateikus dokumentą, patvirtinantį gyvenamąją vietą). 20 % nuolaida taikoma negalią turintiems asmenims. 20 % nuolaida taikoma gimtadienį švenčiančiam asmeniui tik jo gimimo dieną (taip pat pateikus dokumentą).

Nuolaidos taikomos ir grupiniams bilietams:

11-21 asmenų grupei taikoma 1 bilieto vertės nuolaida;

22-32 asmenų grupei taikoma 2 bilietų vertės nuolaida;

33-43 asmenų grupei taikoma 3 bilietų vertės nuolaida ir t. t.

Apie kitas vykstančias akcijas galite perskaityti vandens parko internetiniame puslapyje, Naujienų skiltyje.

Lankytinos vietos Druskininkuose

Druskininkų gyventojai juokiasi, kad, čia, žodis „skubėti“ neegzistuoja. Į miestą vieni sugrįžta namo, o kiti atvyksta atrasti didmiestyje pasislėpusią tylą ir ramybę. Tad ką verta pamatyti Druskininkuose?

Grūto parkas. Atkūrus šalies nepriklausomybę, visi sovietmečio paminklai buvo perkelti į šį parką, kuriame dabar glūdi praeities vėjai. Čia galite pamatyti lauko ekspoziciją, kurios tikslas atskleisti sovietinės ideologijos neigiamą turinį, propagandą ir poveikį vertybių sistemai. Iki šiol nė vienas muziejus nebandė kaupti ir eksponuoti sovietinių reliktų, tad Grūto parkas – pirmasis.

Be lauko ekspozicijos, parke taip pat rasite muziejų. Čia sukaupta garso, kino ir nuotraukų dokumentinė medžiaga, kuri parodo sovietinę kultūrą, propagandą, pseudomokslą, ideologijos tikslus.

Mažiesiems lankytojams čia ypač patiks zooparkas, kuriame gyvena paukščiai ir kiti žvėreliai. Na, ir tai dar ne viskas, ką pamatysite Grūto parke. Čia yra ir Luna parkas, kuris jauniesiems turistams suteiks užsiėmimų kupiną laisvalaikį. Tai žaidimų aikštelė, kitaip tariant, sovietinių laikų lunaparkas, kuriame vaikams bus smagu pasisupti karuselėse ir kituose atrakcionuose.

Po visų įspūdžių užsukite į kavinę, kuri vienu metu gali priimti net 250 svečių. Ką verta paskanauti? Visi atvykėliai ypač giria patiekalus su grybais. Galbūt ne veltui tai – Dzūkijos pasididžiavimas. Nuostabu bei unikalu yra tai, kad kavinė siūlo senųjų laikų meniu, kuris kai kam gali sukelti tikrą nostalgiją. Lankytojai kavinėje ypač dievina kilkių „Po ruski“, kotletą „Praščaj molodostj“ ir barščius „Nostalgija“.

Ar esate girdėję apie kitą unikalų reginį Druskininkuose – „Girios aidą“? Tai miško muziejus įkurtas 1971 m. Šiame muziejuje eksponuojamos Lietuvos gyvūnų ir paukščių iškamšos, fotografijos, tautodailininkų darbeliai.

Nepakartojama ir muziejaus aplinka. Aplink jį eksponuojamos retos medžių rūšys, kurios randamos tik būtent šioje vietoje. Taip pat čia pamatysite skulptūras, stogastulpius, suoliukus ir kitas dekoracijas iš medžio.

Grožio šaltinis. Tai – sūriausias ir giliausias mineralinio vandens gręžinys mieste, kurio gylis siekia virš 300 metrų. Čia įrengtas fontanas, kuriame vanduo gali išsiveržti net į 12 metrų aukštį. Išties įspūdingas reginys, kurį gali pamatyti retas.

Meilės sala. Skamba romantiškai, ar ne? Istorija byloja, kad Druskininkų jaunimas čia rinkdavosi pasilinksminti dar XX a. pr. Vidurnaktį merginos eidavo į kairįjį salos krantą, vaikinai – į dešinįjį, ir iš ten kiekvienas į upę leisdavo savo vainiką su degančia žvakute bei vardu. Salos gale, kur suteka upės srovės, valtyse jų laukdavo budintieji – stebėdavo susiporavusius vainikus ir garsiai skelbdavo laimingųjų vardus. Šią salą vasarą iš arti galima apžiūrėti Nemunu keliaujant laivu.

Atokiau nuo miesto centro, įsikūrusi Druskos studija. Čia unikalius darbus pristato menininkai Aušra ir Tauras. Kaip jau galima suprasti, visi darbai studijoje pagaminami iš druskos. Atvykę, galėsite pamatyti druskos skulptūras ir dalyvauti rengiamuose užsiėmimuose, kurių metu ir patys nulipdysite sūrius kūrinius.

 

Poilsis Druskininkuose

Kadangi Druskininkai yra vienas iš populiariausių šalies kurortų, čia apstu ir poilsiui skirtų vietų: SPA zonų, viešbučių ir kitų atpalaiduojančių pramogų. Taigi, kokius SPA Druskininkai siūlo?

„Eglės“ sanatorija yra žinomiausia Lietuvoje ir be abejo, ją galima atrasti Druskininkų mieste. Tad norintiems tikrai gero ir kokybiško poilsio, tai – ideali vieta.

Daugelis kelialapių į šią sanatoriją siūlo gydytojo konsultacijas, apgyvendinimą, maitinimą tris kartus per dieną ir po kelias procedūras kasdien. Vis priklauso nuo Jūsų sveikatos būklės ir atostogų tikslų. Čia dirbantys gydytojai visuomet rekomenduoja svečiams išbandyti šias procedūras: gydomoji mineralinė vonia, purvo vonia, masažai, kineziterapija, aparatinė fizioterapija ir relaksacinė procedūra.  Tačiau bet kokiu atveju procedūras skiria gydytojas.

Gera žinia, kad atvykstantiems su vaikais (nuo 3 metų), siūloma juos palikti prižiūrėti nemokamai auklei, vaikų žaidimų kambaryje. Taip pat mažamečiai iki 4 metų apgyvendinami nemokamai.

„UPA MEDEA SPA“ – tai vis geresnį vardą užsitarnaujantis viešbutis su SPA paslaugomis, kuris siūlo ypatingas SPA programas ir procedūras. Čia sau tinkančią ir patinkančią procedūrą ras kiekvienas, nes asortimentą puošia tokios paslaugos: masažai, vandens procedūros, kūno šveitimai ir įvyniojimai, drėkinančios veido procedūros bei terapijos nėščiosioms.

Kitas puikus viešbutis vertas dėmesio – „Europa Royale Druskininkai“. Prabangiame „Europa Royale“ viešbutyje duris atvėrė SPA centras „Royal boutique SPA“ Inspired by Femina Bona. Kaip jau galima suprasti iš pavadinimo, tai išties prabangias procedūras siūlantis SPA centras, kuriame atvykusieji galės mėgautis tiek express, tiek ilgai trunkančiais masažais, terapijomis, taip pat silueto formavimo procedūromis, veido bei kūno SPA ir t. t.

Viešbutyje taip pat yra nuostabus restoranas „Salt blues“. Šis restoranas išsiskiria savo grožiu ir teikiamų paslaugų kokybe. Atvykę – įsitikinsite!

Norintiems pigesnio poilsio, siūlome „Pušyno“ viešbutį. Čia taip pat galėsite atsipalaiduoti SPA centre bei mėgautis tokiomis procedūromis kaip: „Šokoladinė pasaka“, „Aksominė oda“, „Miegančioji gražuolė“, „Aromatinis rūkas“, „Tropikų malonumas“, „Gelmių galia“, „Cezaris ir Kleopatra“. Pastarasis tai terapija dviems, kurios metu išbandysite pirties kompleksą, Negyvosios jūros vonią bei kūno šveitimą.

Kur pavalgyti Druskininkuose?

Susiradus puikią nakvynės vietą, atsipalaidavus po įvairiausių SPA ir aplankius lankytinas vietas, atėjo metas pavalgyti! Tad kokias vietas maistui, verta išbandyti Druskininkuose?

Vieta, kurioje turėtumėte pavalgyti, priklauso nuo Jūsų norų. Ar ieškote kur papusyčiauti, papietauti, pavakarieniauti ar tiesiog prisėsti ledų porcijai? Štai vietos, kurias siūlome mes:

  • „Sicilia“ vyninė ir picerija.

Tai jaukaus ir modernaus interjero picerija, kurioje Jus pakerės personalo paslaugumas. Maistas čia taip pat labai skanus, o porcijos vertos žodžio „didelis“. Čia valgę žmonės mėgsta juokauti, kad „vakarienė „Sicilijoje“ – kulinarinis nuotykis“. Patirkite jį ir Jūs!

  • Restoranas „Toli Toli“.

Šį restoraną būtų galima paminėti ir prie lankytinų vietų, ir vietų, kur pavalgyti. Tai pačių Druskininkų širdyje įsikūręs restoranas, kuris Jus vaišins iš natūralių, šviežių produktų pagamintu maistu.

  • Restoranas „Cibus“.

Šiame restorane viskas ne tik labai gardu, bet ir sveika! Taip pat džiugu tai, kad čia – labai platus pasirinkimas, o prie kiekvieno patiekalo meniu surašytos kalorijos. Unikalu tai, kad specialus žymėjimas („maisto šviesoforas“) padeda pasirinkti tinkamus produktus.

  • Kavinė „Senasis Nemunas“.

Tai paprasta, gera ir nebrangi vieta pavalgyti. Vien žodis „Senasis“ leidžia suprasti, kad užsukę, čia atrasite senovinius ir tradicinius lietuviškus patiekalus, kurie tikrai leis skaniai, sočiai, o, svarbiausia, pigiai pavalgyti.

  • Maisto namai „Velvetti“.

2018 m. surengtuose 30 geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose „Velvetti“ užėmė 30-ąją vietą ir tapo vienintele vieta Druskininkuose, patekusia į šį garbingą sąrašą. Vien šis faktas skatina užsukti ir pamatyti, kas čia tokio ypatingo?

  • Baras-restoranas „Elingas“.

„Elingas“ įsikūręs Vijūnėlės parke, tad vien ši priežastis jau ragina apsilankyti restorane. Jei norite ramiai prisėsti, pailsėti ir pavalgyti besigrožint nuostabiu karštovaizdžiu, „Elingas“ – ideali vieta Druskininkuose.

  • Restoranas „The House“.

Tai – stilinga ir skoninga vieta, kurioje galite mėgautis įvairiausiais patiekalais, pradedant nuo Viduržemio jūros patiekalų, baigiant amerikietiškais tradiciniais valgiais.  

  • Restoranas „Romnesa“.

Šis restoranas ypatingas tuo, kad yra įsikūręs seno vandens malūno patalpose, ant upės kranto. Interjeras, savaime suprantama, taip pat atspindi senuosius amžius. Čia siūlomi tradiciniai ir egzotiniai patiekalai, tad liksite tikrai nustebinti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder