Žmogui be gyvenimo tikslo lemta sirgti, teigia specialistas

Žmogui be gyvenimo tikslo lemta sirgti, teigia specialistas

Projekto „Jogos dienos“ organizatorius Arūnas Katauskas sveikos gyvensenos nevadina asketija, kuri skatina atsisakyti komforto ar malonumų. „Tai yra įpročio klausimas. Jeigu mes išsiugdome įprotį, tai tampa natūralu. Iš gero įpročio, mes gauname džiaugsmą“, - mano jogos praktikas.

Pašnekovo teigimu, žmonės dažniausiai serga apatija, nuo kurios ir kyla visos kitos ligos. Vyras teigia, kad dažnai žmonės gyvenime neturi tikslų, kurie taip pat yra labai svarbūs gyvensenos kokybei.

„Žmogus turi atrasti savo gyvenimo misiją. Vienas iš holistinio požiūrio aspektų yra toks, kad jei žmogus neturi gyvenimo tikslo, vadinasi, jis sirgs. Kuo jis sirgs? Kokie jo organai silpnesni, ten jis ir negaluos. Mes norime, kad žmonės būtų sąmoningi ir turėtų savo gyvenimo tikslus“, - „Žinių radijo“ laidoje „Mano sveikata“ sako A. Katauskas.

Sveika gyvensena, pasak pašnekovo, yra tik priemonė žmogaus gyvenime. Tikslas, pasak, jo turi būti aukštesnis bei kilnus.

„Visų ligų šaknys yra psichosomatinės. Šiuolaikinė medicina tai pripažįsta 70 proc. Alternatyvios ir holistinės sistemos pripažįsta, kad praktiškai 100 proc. mūsų sveikata priklauso nuo psichinės būsenos. Jei kalbėti apie psichosomatiką, čia yra daugybė sferų. Pradedant santykiais su mūsų aplinka, artimaisiais, bendradarbiais, draugais, kaimynais ir t.t. (...) Teisingai elgdamsis žmogus sukuria vidinę laisvę.“

Jogos specialistas pasakojo, kad jam sveiką gyvenseną išlaikyti padeda jogos bei kvėpaimo pratimai, kuriuos A. Katauskas atlieka bent keletą kartų per savaitę. Taip pat specialistas laikosi seno jogų įpročio – ryte geria šiltą vandenį.

„Po to jaučiuosi labai gerai. Vyksta organizmo apsivalymas. Taip pat reikia, kad vyktų meditacija, kuri jums leidžia pereiti į visiškai kitą lygmenį, kada jūs atsiskiriate nuo kūno ir jis pasiilsi nuo jūsų. Jeigu žodis meditacija jums per sudėtingas, galima jį pakeisti žodžiu – malda. Žmogus turi išmokti melstis ir jam turi patikti malda. Iš pradžių reikia įdėti pastangų, bet po to tai atneša džiugesį“, - apie sveikos gyvensenos įpročius pasakoja A. Katauskas.

Parengė Laura Bagdžiūnaitė

Laida „Mano sveikata“ transliuojama šeštadieniais 9.05 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder