Žali kokteiliai yra lengvai virškinami. Gerai sutrintame kokteilyje žalių daržovių ir vaisių ląstelės yra pakankamai gerai suskaidytos, o tai suteikia organizmui galimybę lengviau pasisavinti maistingąsias medžiagas. Žali kokteiliai tiesiog pradedami absorbuoti burnoje.
Priešingai nei sultys, žali kokteiliai - visavertis maistas, nes juose yra skaidulų, kurios yra labai svarbios šalinant toksinus. Žalius kokteilius labai paprasta pagaminti. Paruošti šį maistingą skanėstą užtenka vos kelių minučių.
Žali kokteiliai lengvai įsiūlomi vaikams, todėl jei jūsų vaikas nevalgo kokios daržovės, galima ją sutrinti ir sumaišyti su bananu ar kokiu kitu vaiko mėgstamu vaisiumi.
Jei norite skanaus, lengvo ir egzotiškos išvaizdos žaliojo kokteilio – rinkitės „Nekaltąją meri“. Šis kokteilis turi pusę vitaminų A ir C paros normos, o pomidoruose esantis likopenas - aktyvus priešvėžinis komponentas. Jis taip pat stimuliuos skrandžio bei žarnyno darbą, tinka sutrikus medžiagų apykaitai.
Norint pagaminti „Nekaltąją meri“, Jums tereikia į smulkintuvą įmesti pomidorus, citriną ir kelis salierų kotus. Paskaninti muskatu, kajano pipirais, Himalajų druska bei įdėti ledo. Toks kokteilis ne tik numalšins troškulį, bet ir sužadins aistras.
Rašyti komentarą