Vytenis Povilas Andriukaitis išvyksta į Ebolos karštinės židinius

Vytenis Povilas Andriukaitis išvyksta į Ebolos karštinės židinius

Lietuvos deleguotas Europos Sąjungos (ES) sveikatos ir maisto saugos komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis pirmojo savo vizito išvyksta į tris Ebolos viruso karštinės krečiamas Vakarų Afrikos valstybes - Sierą Leonę, Liberiją ir Gvinėją.

Vizito tikslas - įvertinti ir sustiprinti kovos su Ebola priemones regione, iš kurio jis plinta po pasaulį, taip pat į Europą, pranešė Europos Komisija (EK).

Penkių dienų kelionės metu numatyti aukšto lygio susitikimai su trijų valstybių prezidentais, sveikatos ministrais, gydytojais, tarptautinių humanitarinių organizacijų atstovais. Ketinama aplankyti ligonines, kitas svarbias kovai su virusu vietas.

Pasak komisaro, lapkritį į Vakarų Afrikos valstybes jo pavedimu išvyksta medicinos ekspertų grupė, kuri iš naujo įvertins keleivių išvykimo iš minimų Afrikos valstybių patikros procedūras.

Kartu komisaras ketina paraginti ES valstybes nares deleguoti daugiau gydytojų ir slaugių vykti į židinio regioną.

V. P. Andriukaitis patikino komisarus darysiąs viską, kad ES valstybės būtų kuo geriau pasirengusios apsaugoti savo piliečius nuo viruso plėtros. Jis informavo, kad netrukus bus sukurtas bendras Ebola apsikrėtusių ligonių gydymo protokolas bei gydytojų tinklas dalytis gerąja patirtimi.

ES iki šiol sutelkė 900 mln. eurų fondą kovai su Ebolos krize, kuri jau nusinešė per 5 tūkst. žmonių gyvybių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder