Vokietija įteisino kanapių naudojimą medicininiais tikslais

Vokietija įteisino kanapių naudojimą medicininiais tikslais

Vokietijos parlamentas ketvirtadienį, svarstydamas įstatymų projektą, vieningai balsavo leisti naudoti kanapes ir jų preparatus medicinos tikslais. Šis klausimas jau ilgą laiką kėlė karštas diskusijas šalyje.

Gydytojai teigia, kad kanapės gali pasitarnauti vėžiu sergantiems pacientams – mažinti chemoterapijos šalutinius poveikius, kovoti su apetito stoka ir svorio netekimu. Kanapės taip pat gali sumažinti išsėtinės sklerozės simptomus, lėtinius skausmus.

Įstatymas įsigalios nuo kovo mėnesio. Pacientai turės galimybę gauti iš savo daktaro receptą kanapėms. Marlene Mortler, Vokietijos narkotikų kontrolės komisarė, dirbo su šalies teisine aplinka priimant sprendimą, kuris leidžia pacientams pirkti kanapes iš vietinių vaistinių su gydytojo išduotu receptu.

„Tai yra puiki naujiena pacientams, kurie jos laukė jau ilgą laiką“ – sakė Marlene Mortler.

Iki šiol tik nedaugelis žmonių su rimtais sveikatos sutrikimais galėjo gauti leidimą naudoti vaistą gydymui, tačiau susidurdavo su daug kliūčių. Šiuo metu šalyje tik apie 1000 žmonių yra leidžiama naudoti preparatus, kurių sudėtyje yra kanabinoidas THC.

Opozicinės partijos Vokietijoje, kaip Žaliųjų ir Kairiųjų partija jau seniai kovojo dėl legalizavimo.

„Rimtai sergantys žmones, turi gauti geriausią gydymą, koks tik įmanomas“ – pasakė sveikatos apsaugos ministras, Hermann Gröhe, kuris ir pasiūlė įstatymą.

Tokiose valstybėse kaip Prancūzija ar Kanada, taip pat dalyje JAV valstijų jau kurį laiką kanapių galima įsigyti su receptu.

Vokietijoje džiovintų kanapų žiedų ir jų ekstraktų bei kitų kanapių preparatų išlaidos bus padengiamos iš sveikatos apsaugos lėšų, skirtų pacientams, kurie neturi kitų gydymo galimybių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder