Vaistinės šiemet iš gyventojų surinko beveik 14 tūkst. kg pasenusių vaistų

Vaistinės šiemet iš gyventojų surinko beveik 14 tūkst. kg pasenusių vaistų

Vaistinės šiemet iš gyventojų surinko beveik 14 tūkst. kilogramų pasenusių ir nebereikalingų vaistų. Tai beveik 2,5 karto daugiau nei 2014-aisiais, kai šis darbas pradėtas vykdyti sistemingai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Pasenusių ir nereikalingų vaistų negalima išmesti bet kur – labai svarbu tinkamai jas sutvarkyti, kad jos nekeltų grėsmės sveikatai ir nedarytų neigiamo poveikio aplinkai. Todėl džiugu, kad vis daugiau Lietuvos gyventojų elgiasi sąmoningai ir pasenusius vaistus gražina vaistinėms“, – sako SAM Vaistinių ir farmacijos specialistų skyriaus vedėja Miglė Domeikienė.

Anot SAM, saugant vaistus, kurių tinkamumo vartoti terminas yra pasibaigęs, bei kitas chemines medžiagas namuose yra didinama apsinuodijimų rizika. Vaistų paprasčiausiai išmesti į šiukšlių dėžę ar išpilti į kanalizaciją irgi negalima, nes tai didina aplinkos užterštumą.

SAM primena, kad pasenusius vaistus gyventojai gali atnešti į vaistines, kuriose dirbantys specialistai juos nemokamai priima ir perduoda atitinkamai įmonei sutvarkyti. Panaudotus švirkštus, kurie laikomi pavojingomis medicininėmis atliekamos, galima nemokamai atiduoti į savivaldybės didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Minėtos aikštelės nemokamai priima ir kitas buities pavojingąsias atliekas, pvz., medicininius termometrus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder