ULAC vadovui Sauliui Čaplinskui už necenzūrinius pasisakymus ministras skyrė įspėjimą

ULAC vadovui Sauliui Čaplinskui už necenzūrinius pasisakymus ministras skyrė įspėjimą

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį skyrė įspėjimą Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovui Sauliui Čaplinskui už necenzūrinius pasisakymus, pranešė ministerija.

„Nustatyta, kad įstaigos vadovas pažeidė ULAC vidaus tvarkos taisykles, kai vartojo necenzūrinius žodžius ir taip netinkamai reprezentavo įstaigą“, – BNS sakė ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasak jos, už antrą įspėjimą S. Čaplinskas gali būti atleistas iš pareigų.

Nuobauda ULAC vadovui skirta viešojoje erdvėje nuskambėjus jo kontroversiškiems pasisakymams apie infekuotuosius ŽIV.

„Tie tyrimai... jie iki galo ir neatskleidžia. Greičiausiai tie tyrimai parodys, kad taip yra ne dėl virusų, o dėl to, koks, atsiprašau, narkomanas, koks piderastas ar dar koks nors“, – viešosios įstaigos „Dokumentikos namai“ paviešintame įraše kalbėjo S. Čaplinskas.

Pats ULAC vadovas teigia, kad „Dokumentikos namai“ netinkamai interpretavo jo žodžius ir dėl to jis yra kreipęsis į teismą.

Viešojoje erdvėje taip pat buvo pasirodę buvusio ULAC darbuotojo Kęstučio Rudaičio teiginiai, kad tuo metu, kai jis dirbo centre, S. Čaplinskas vertė darbuotojus klastoti viešųjų pirkimų dokumentus. Pastaruosius teiginius vertino ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, bet ji ikiteisminio tyrimo nutarė nepradėti.

Sveikatos apsaugos ministerija šiuo metu svarsto pertvarkyti centrą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder