Trys vėžio priežastys pagal natūropatą

Trys vėžio priežastys pagal natūropatą

Natūralios medicinos asociacijos narys, natūropatas Tomas Vilūnas įvardija tris pagrindines onkologinių susirgimų priežastis: netinkamą mitybą, per gausų vaistų vartojimą ir parazitines infekcijas.

Pataria vengti rūkyto maisto

Kalbėdamas apie netinkamą mitybą, natūropatas Tomas Vilūnas pastebėjo, kad dažnai minimos blogybės – dažikliai, skonio stiprikliai, konservantai nėra vėžio priežastis, bet daro įtaką sergant lėtinėmis ligomis.

Tiesiogiai onkologinius susirgimus sukelia kancerogenai. Kancerogeninių medžiagų yra rūkytuose produktuose, nekeičiamuose riebaluose, jie gaminasi ir mikrobangų krosnelėje šildomame maiste.

Pasak T. Vilūno, seniau lietuviai, rūkydavę maistą natūraliu alksnio ar kadagio dūmu, taip pat gaudavo šiek tiek kancerogenų, tačiau nepalyginamai mažesnius kiekius nei iš dabartinių pramoniniu būdu rūkomų gaminių, kurie mirkomi tam tikruose skysčiuose.

Jei žmogus suvalgytų kelis griežinėlius rūkytos dešros ar lašinių, ir ne kasdien, būtų gerai. Tačiau dabar tokių gaminių yra pakankamai, ir prisėdęs prie stalo žmogus dažnai nepakyla, kol neįveikia pusės servelato dešros.

O štai sūdyti lašiniai arba vytinta mėsa, anot lektoriaus, – geras produktas.

Keliskart naudoti riebalai

Gydytojas natūropatas pastebėjo, kad pietaujantys kavinėse, užkandinėse turėtų vengti valgyti riebaluose keptą maistą, nes neretai aliejus naudojamas net ne du tris, o nežinia kiek kartų.

„Juk supylę 50 litrų aliejaus kavinės fritiūrinės savininkai nenorės tokio kiekio išpilti po vieno maisto kepimo“, – sakė T. Vilūnas.

Prieš kelerius metus Šiauliuose buvo tikrinamos maitinimo įstaigos, paimti riebalų mėginiai. Anot T. Vilūno, net 90 procentų mėginių buvo blogi, o vienos kavinės riebaluose kancerogeninių medžiagų rasta net 400 kartų daugiau, nei leidžia nustatytos normos.

„Jei neturite galimybės pietauti namuose, visuomeninio maitinimo įstaigose bent jau rinkitės virtą arba troškintą garuose maistą, bet ne keptą riebaluose“, – kaip išvengti papildomos vėžį sukeliančių medžiagų porcijos, aiškino lektorius.

Mikrobangų krosnelę – lauk

Visų pamėgtoje greitai maistą šildančioje mikrobangų krosnelėje patariama bent jau nešildyti baltymų turinčio maisto: mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno ir jų produktų. Mat mikrobangų krosnelės skleidžiamos bangos suskaldo baltymą į kancerogenus.

„Todėl mama, kuri šildo pieną kūdikiui mikrobangų krosnelėje, maitina jį kancerogenų kokteiliu“, – sakė Tomas Vilūnas. Geriausia šio virtuvės prietaiso visai nenaudoti.

Gydytojas pasakojo, kad organizmas nuo minėtų vėžį keliančių medžiagų apsisaugoja gleivinėmis, bet jei imunitetas silpnesnis, jos pragraužiamos ir kenksmingos medžiagos patenka į kraują, kur, sutikusios vėžines ląsteles, jas suaktyvina, šios ima daugintis ir taip organizme atsiranda piktybinis navikas.

Vaistus geria saujomis

Lietuvos gyventojai ląsteles mutuoti paskatina ir gausiai vartojamais vaistais, kurių geria saujomis. Ypač pavojingi, anot gydytojo, yra antibiotikai, kurių kursą išgėrus būtina gerti ir probiotikų, kad atkurtų žarnyno mikroflorą, gerąsias bakterijas.

„Pas mus gydytojai dažnai nežino paciento ligos istorijos, neišsiaiškina, kokius medikamentus yra paskyręs kitas gydytojas. Ir vis rašo vaistų, o žmogus juos tempia maksiminiais maišais. Tiek išgėrus jau net sumuštiniui nebelieka vietos“, – vaizdingai pasakojo apie situaciją Lietuvos sveikatos sistemoje Tomas Vilūnas, pateikdamas Danijos, kurioje pats stažavosi, pavyzdį.

Ten, kompiuteryje užpildžius asmens ligos kortelę, suteikiamas kodas, ir tą kodą pacientas pirmiausia padiktuoja nuėjęs pas kitą mediką. Tada gydytojas iškart mato, kokie vaistai pacientui skirti, ir sprendžia, ar jam reikia papildomų medikamentų, ar jie nesumažins, ar nesustiprins jau vartojamų vaistų poveikio.

Parazitinė infekcija

Gydytojas natūropatas taip pat kalbėjo apie parazitinę infekciją, kuri gali lemti vėžio atsiradimą.

Tai – lemlijos, žemės parazitai, į dirvą patenkantys iš gyvūnų ekskrementų. Juos žmonės patys dirbdami daržus sumaišo su dirvožemiu. O palietus ranka veidą parazito mikroskopiniai kiaušinėliai patenka į organizmą.

Jei žmogus sveikas ir stiprus, parazito kiaušinėliai žus per penkias minutes, nes imunitetas su jais kovos.

Jei per žiemą žmogus nemažai sirgo, turėjo komplikacijų, organizmas nebepajėgia kovoti su įsibrovėliu. Suaugusi lemlija suformuoja cistą, į kurią deda kiaušinėlius. Kai pritrūksta maisto, šis darinys suleidžia šaknis į kraujagyslių sistemą ir iš kraujo ima visas naudingas medžiagas: kalį, natrį, magnį, geležį, kalcį.

Žmogų užpuola ypač pavojingas kraujo vėžys, dėl kurio pacientas praktiškai džiūsta akyse ir miršta nuo išsekimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder