Tik vienas žmogus iš 20-ies pasaulyje yra sveikas

Tik vienas žmogus iš 20-ies pasaulyje yra sveikas

Žmonija serga: 95 proc. pasaulio gyventojų skundžiasi mažiausiai vienu negalavimu, kas trečias - daugiau nei penkiais. Tai atskleidė didelis tyrimas, kurio rezultatai pirmadienį paskelbti medicinos žurnale "Lancet".

Tai yra didžiausias ir detaliausias tyrimas apie sveikatos problemas Žemėje 1990-2013 metais. Per tuos 23 metus ligos praktiškai nesikeitė. Labiausiai žmones kamuoja juosmens skausmai, depresijos, mažakraujystė dėl geležies stygiaus, sprando skausmai ir dėl senatvės suprastėjusi klausa.

Daugumoje pramoninių valstybių gyventojai dažniausiai skundžiasi skausmais juosmens ir sprando srityse, chronišku bronchitu ir depresijomis, taip pat kritimo padariniais. Toliau eina susilpnėjusi klausa, migrena, baimės būsenos, diabetas ir Alzhaimeris.

Skurdžiose šalyse "pirmauja" kitokios sveikatos problemos: Karibuose dažnos baimės būsenos, Meksikoje, Nikaragvoje, Panamoje ir Venesueloje - diabetas. Kambodžoje, Nikaragvoje ir Ruandoje karo ir konfliktų padariniai yra dažniausia ligų priežastis, Vietname - vis dar antra dažniausia.

Statistika apie pasaulio gyventojų sergamumą apima ne tik sunkias ligas. Pavyzdžiui, 2,4 mlrd. žmonių nustatytas kariesas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder