Technologijų pasekmė - eilės pas akių ligų gydytojus

Technologijų pasekmė - eilės pas akių ligų gydytojus

Kad atžala patektų pas Klaipėdos vaikų ligoninės konsultacinėje poliklinikoje dirbantį akių ligų gydytoją tenka laukti ir daugiau nei tris mėnesius.

Klaipėdiečių šeima dienraščiui papasakojo, kad pamatę dėmelę vaiko akyje į minėtąją įstaigą kreipėsi dar rugpjūčio viduryje, tačiau sulaukė atsakymo, kad registracija įmanoma tik gruodžiui ir ji prasidės pirmomis rugsėjo dienomis. Atėjus į registratūrą nurodytu laiku tėvams buvo pranešta, kad artimiausias galimas apsilankymas pas oftalmologą - gruodžio 2-ąją.

Pasirodo, tokie terminai nėra naujiena ir panašios eilės yra beveik visose valstybinėse įstaigose. Nors ir dirba, atrodo, užtektinai specialistų, pacientų srautas dėl gyvenimo tempo, kenksmingų įpročių ar darbo sąlygų vis didėja.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymui Diana Vaitkevičiūtė "Vakarų ekspresui" sakė, kad šiuo metu ligoninėje dirba trys akių ligų specialistai. Kadangi jie, kaip ir visi žmonės, eina atostogų ar suserga, o mažųjų pacientų srautas nemažėja, taip ir susidaro eilės.

Pasak pašnekovės, dažniausiai labai ilgos eilės susidaro ne pas visus, o pas keletą populiariausių specialistų.

"Šiuo metu dar yra eilių, nes dar vyksta profilaktiniai patikrinimai dėl mokyklų, bet apskritai stengiamės priimti visus", - sakė D. Vaitkevičiūtė.

Pasidomėjus, kaip tėvams reikėtų užregistruoti vaiką konsultacijai pas specialistus ne "mokykliniam" patikrinimui, Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja sakė, kad reikia gauti šeimos gydytojo siuntimą.

"Tokiais atvejais privalomas siuntimas, kaip ir pas kitus specialistus. Tėvai savo noru, jei gydytojas sutinka, be siuntimo gali kreiptis dėl mokamos konsultacijos. Tačiau tuomet pirmenybė yra tiems, kurie turi siuntimus", - paaiškino D. Vaitkevičiūtė.

Ji pabrėžė, kad žmogaus rega prižiūrima nuo pat gimimo - pirmiausia tai daroma vos jam gimus, vėliau tai atlieka šeimos gydytojai, o jei yra kokių nors sutrikimų ar įtarimų dėl ligų, šeimos gydytojas siunčia pas okulistus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder