Susidūrusiems su onkologine liga klaipėdiečiams – nemokamas seminaras

Susidūrusiems su onkologine liga klaipėdiečiams – nemokamas seminaras

Asociacija „Kraujas“ organizuoja ir kviečia onkologinės ligos patirtį turinčius žmones dalyvauti nemokamame seminare Klaipėdoje šį šeštadienį, balandžio 21 d. Praktiniame dviejų temų seminare bus aptariama, kaip tvarkytis su ligos atsinaujinimo baime, nežinomybės jausmu bei gyventi kuo pilnavertiškesnį, prasmingesnį ir kokybiškesnį gyvenimą po ligos – net ir žinant, kad ji gali sugrįžti bei pateikiama informacija apie mokslu pagrįstą mitybą, kuri gali padėti sergant onkologinėmis ligomis.

„Onkologinė liga žmogų užklumpa netikėtai ir nei vienas tam nesiruošia iš anksto, todėl šalia paskirto gydymo lydi gausybė naujos informacijos, emociniai išgyvenimai ir daug klausimų bei nežinomybės. Nereikia pamiršti ir daugybės mitų, kuriais apipintos onkologinės ligos. Siekiant padėti pacientams ir jų artimiesiems susitvarkyti su užplūdusiomis emocijomis, pagerinti jų psichologinę savijautą ir gyvenimo kokybę, sumažinti išgyvenamą distresą, pateikti mitybos rekomendacijas, yra rengiami seminarai aktualiomis temomis“, – sakė asociacijos „Kraujas“ pirmininkė Ieva Drėgvienė.

Balandžio 21 d. vyksiančio seminaro pirmoje dalyje „Ligos atsinaujinimo baimė ir kaip su ja tvarkytis“ psichologė Ina Valeckienė nagrinės daugeliui žmonių, išgyvenančių onkologinę ligą, būdingą ligos atsinaujinimo baimę: „Mokysimės atpažinti ir įvardinti savo jausmus, o taip pat sumažinti patiriamą nerimą ir stresą nieko nekainuojančia priemone – juoku. Kalbėsime tik apie tai, kas naudinga mums, jog taptume drąsesniais, kūrybiškesniais ir svarbiausia – laimingesniais, linksmesniais bei sveikesniais.“

Antroje seminaro dalyje „Sveikos mitybos principai onkologiniams pacientams ir jų artimiesiems“ dalyviai sužinos, kokie maisto produktai gydo ir saugo, kaip gaminti maistą, kad jame išliktų kuo daugiau vertingų medžiagų.

„Klausimas – ką valgyti ir kaip valgyti? – yra vienas iš tų, kurie sukasi onkologine liga sergančių pacientų bei jų artimųjų mintyse ne tik ruošiantis gydymui ar gydymosi metu, bet ir pasveikus. Seminare kalbėsime apie mokslu pagrįstą mitybą, kuri gali padėti sergant onkologinėmis ligomis. Sveikas gyvenimo ir mitybos būdas yra bene vienas svarbiausių dalykų, galinčių pagerinti gyvenimo kokybę ir savijautą, padėti greičiau atgauti jėgas. Kalbėsime apie konkrečius maisto produktus, patvirtintus klinikiniais tyrimais bei apie bendrą mitybos kokybę,“ – sakė seminaro lektorė, homeopatė ir gydomosios mitybos specialistė Deimantė Rapalytė.

Balandžio 21 d. šeštadienį vyksiančio dviejų temų seminaro pradžia – 10 val. Renginys vyks Klaipėdos jūrininkų ligoninės salėje, 1 aukšte (Liepojos g. 45, Klaipėda).

Dalyvavimas seminare yra nemokamas. Norint dalyvauti, reikalinga išankstinė registracija. Daugiau informacijos apie seminarus ir registraciją galima rasti interneto puslapyje www.kraujas.lt.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder