Su siuntimu kojų venų operacijos draustiems žmonėms atliekamos nemokamai

Su siuntimu kojų venų operacijos draustiems žmonėms atliekamos nemokamai

Su siuntimu kojų venų operacijos privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) draustiems žmonėms atliekamos nemokamai, primena Valstybinė ligonių kasa (VLK).

VLK atkreipia dėmesį, kad PSD draustas žmogus, turintis nusiskundimų dėl kojų venų, pirmiausia turėtų kreiptis į šeimos gydytoją toje gydymo įstaigoje, kurioje yra prisirašęs.

Šeimos gydytojas, atsižvelgęs į paciento ligos diagnozę bei sveikatos būklę, gali paskirti tyrimus, išduoti siuntimą pas gydytoją specialistą pasikonsultuoti dėl operacijos būtinybės.

Siuntimą turintis pacientas gali rinktis ir gydytoją, ir gydymo įstaigą, kuri yra sudariusi sutartį su teritorine ligonių kasa (TLK) dėl nemokamos konsultacijos teikimo. Turint siuntimą už konsultaciją nereikia mokėti.

Tuo tarpu specialistas, įvertinęs paciento sveikatos būklę ir nustatęs, kad išsiplėtusių kojų venų operacija, vadinamoji flebektomija, yra reikalinga, išduoda siuntimą operacijai. Taip pat jis turi informuoti, kokiose gydymo įstaigose tokios operacijos yra atliekamos. Jų sąrašai skelbiami teritorinių ligonių kasų interneto svetainėse.

Turėdamas siuntimą minėtai operacijai, pacientas gali rinktis gydytoją ir gydymo įstaigą, kuri turi sutartį su TLK ir gali nemokamai gauti tokias paslaugas, apmokamas PSDF biudžeto lėšomis.

VLK atkreipia dėmesį, kad paprastai flebektomijos operacijos yra planinės, dažniausiai jos atliekamos dienos chirurgijos sąlygomis, tai yra pacientas tą pačią ar kitą dieną išleidžiamas namo.

Operaciją atliksiantis gydytojas turi įvertinti konkretų paciento atvejį, paskirti datą ir paaiškinti pacientui apie numatomą operacijos metodą. Pavyzdžiui, ne visada pacientui gali tikti lazeriu atliekamos operacijos, tuomet operacija atliekama atviruoju būdu.

Gydymo įstaigose gali būti taikomos priemokos ir teikiamos mokamos paslaugos. Ligoninėje gali būti paprašyta mokėti, jei pacientas savo noru pasirenka brangiau kainuojančias paslaugas, medžiagas, procedūras. Tuomet jis turi sumokėti gydymo įstaigai ne visą kainą, o skirtumą tarp ligonių kasų apmokamų ir naudojamų brangesnių priemonių ar vaistų.

Jei žmogus savo noru pasirenka papildomas paslaugas ar procedūras ar nori gauti paslaugas skubos tvarka, reikalingas jo sutikimas už tai sumokėti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder